Alpe d’HuZes: Opgeven is geen optie

Alpe d’HuZes: Opgeven is geen optie
, Innovatie
@mdebruin

{title}Iedereen kent helaas wel iemand die kanker heeft of aan kanker is gestorven. Ik ook, diverse ooms van mij zijn hieraan gestorven. Via mijn neven (wiens vader is gestorven aan kanker) kreeg ik te horen over het mooie initiatief Alpe d’HuZes. Sinds Lance Armstrong kanker overwon in 1996 is wielrennen sterk verbonden met kanker. Alpe d’HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien. Op 4 juni 2009 gaan 1000 deelnemers meedoen aan Alpe d’HuZes, waaronder mijn twee neven.

Media-inzet
De media-inzet is groots. Teams kunnen worden gevolgd door te luisteren naar Radio 2. Op deze zender zullen de hele dag door reportages gemaakt worden van Alpe d’HuZes. Ook wordt er aandacht aan besteed op regionale tv zenders, het NOS journaal, RTL4 en SBS6. Op de event-site kun je de teams ook live volgen op 4 juni: opgevenisgeenoptie.nl. Ook zijn er diverse teams die zelf sponsersites maken. De site van Vlakke Strijders is een mooi voorbeeld hiervan.

Wat is Alpe d’HuZes?
Op genoemde datum gaan in de vroege ochtend ongeveer 1000 fietsers aan hun beklimmingen van de Alpe d’Huez beginnen. Voor de één is 1x al een prestatie en een ander wil 8x naar boven. Alpe d’HuZes kent een zogenaamd “Kanjer-register”. Je hebt recht op vermelding in dit register als je minimaal 6 maal op 1 dag met de fiets de Alpe d’Huez weet te beklimmen en deze sportieve prestatie weet te combineren met aantoonbare sponsorwerving voor KWF Kankerbestrijding.

Waar staat deze stichting voor?
Heel veel geld inzamelen om de strijd tegen kanker te winnen. Vorig jaar haalde de stichting met deze tocht ruim 3 miljoen euro binnen voor de Kankerbestrijding. De stichting heeft een anti strijkstok beleid. Dus al het geld gaat ook echt naar het KWF. Dit jaar wil de stichting 6 miljoen euro inzamelen.

Waar gaat het geld heen?
Het ingezamelde geld gaat naar een leerstoel aan het UMC in Amsterdam zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Ook wil de stichting met het geld een revalidatieprogramma, speciaal gericht op kankerpatiënten realiseren. Tot slot wil de stichting met het ingezamelde geld er voor zorgen dat die revalidatie opgenomen kan worden in de basis ziekenfondsverzekering.

Help mee
Natuurlijk kun je doneren aan rijders die je kent en die Alpe d’HuZes meedoen. Maar volgens mij kunnen wij ook op een andere manier bijdragen aan dit mooie initiatief. Hebben jullie suggesties hoe Alpe d’HuZes nog meer media exposure kan krijgen? Zelf heb ik via het gastenboek de organisatoren gevraagd naar banners die ik van hun site kan plukken. Die kan ik vervolgens weer op andere sites plaatsen. Er zullen altijd partijen zijn die dit belangenloos zouden willen doen denk ik.

Hebben jullie nog andere tips die dit initiatief verder kunnen versterken?

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Ik heb altijd gefietst en zou dolgraag meedoen. Zouden we een materiaalsponsor kunnen vinden? Het lijkt me dat er genoeg voorbeelden zijn van manieren waarop we live verslag zouden kunnen doen en waarmee we een aantal sponsoren aan ons kunnen verbinden (bijvoorbeeld communicatie faciliteren, devices etc), denk aan de manier waarop dat bij de SkyRadioRun ging. Zal eens wat bellen. En trainen.

  geplaatst op
 • Oké, never mind; eerst lezen, dan lullen. Dat doet Alpe D'huZes zelf al.

  geplaatst op
 • Er lijkt nog geen Alpe d'Huzes twitter te zijn? Mischien een goed idee, zie ook alle andere fiets twitteraars.

  geplaatst op
 • @Fred: Dat is wel een goed idee denk ik alleen weet ik niet of de deelnemrs van dit initiatief Twitter gebruikers zijn?

  @Pim ;-)

  geplaatst op
 • Nou, @_Pim_ gebruikt -toevallig- twitter!

  geplaatst op
 • Hoi,

  Voor vragen over banners e.d. kun je me het best rechtstreeks mailen, vanuit het bestuur van de stichting Alpe dHuZes ben ik onder andere verantwoordelijk voor alle sponsoruitingen en -acitviteiten.

  Een goed idee, banners. Over Twitters weet ik niet genoeg (wat is hiervoor nodig)? Ik hoor het graag!

  Mvg,
  Jurriaan

  geplaatst op
 • Jurriaan, wordt er ook live verslag door de _deelnemers_ gedaan? Anders is dat een optie, op die manier kun je met live bloggen (vanop 't fietsje) volgens mij ook aardig wat momentum vergaren via, ik noem maar, Twitter of een mash van mobile services.

  Daarvoor zou weinig meer dan wat infrastructuur (mobiel internet) en devices nodig zijn, Jurriaan. Dat betekent ook een lage drempel voor de betreffende sponsor (tijdelijk beschikbaar stellen). *houd zich warm aanbevolen*

  -Pim

  geplaatst op
 • @Jurriaan: waar kan ik je contactgegevens vinden?

  geplaatst op
 • @kwillems, één van de deelneemsters twittert ook.

  geplaatst op
 • Zoals de afgelopen jaren zal ook ik dit jaar weer die berg met vele andere enthousiastelingen gaan bedwingen. Ik kan dan ook uit ervaring zeggen dat het een fantastisch geheel is dat jullie steun hard kan gebruiken!

  Ik twitter ook, dus kom maar op! (zie het al voor me: 05:45: Pfff. bocht 3, nog maar 18 te gaan! :)

  Jurriaan, laat even weten of je al banners hebt. Zo niet, dan kan ik je daarbij wel helpen.

  Voor de overigen: sponsoren van een deelnemend team kan ook! Elk team heeft namelijk een bepaald minimaal sponsorbedrag binnen te halen dus alle hulp is welkom. Check daarom: <reclame>De Moraalridders!!</reclame> :)
  Pim weet niet of er nog plek is voor individuele deelnemers. Zo niet, drop even een mailtje, misschien heb ik nog ruimte voor je in het team.

  geplaatst op
 • Oké, kogel door de kerk: we gaan het gewoon proberen. Zie http://www.deburen.cc/fietsen .
  Jorn, waar kan ik je bereiken? Kop koffie kan geen kwaad, me dunkt ;-)

  Hoor het graag!

  geplaatst op
 • Twitter onder het fietsen getest, maar dat viel nog niet mee. Ik ben maar gestopt om een foto te maken ;-)

  Klik hier voor het resultaat

  geplaatst op
 • Het lood kunstenaar Terje Lundberg zei dat de look en feel van Hyboria is gebaseerd op de interpretatie van de verhalen geschreven door Robert E. Howard. "Als je leest het werk van Howard je meteen getrokken in een stenig wereld van donkere en oude krachten, en machtig en decadente beschavingen. Je voelt het grote gewicht van de leeftijd en het gevoel heel de geschiedenis in de afbrokkelende mortel en de ruïnes swatch watches . Daarom zijn wij 't is zich bewust van meet af aan een wereld die klopt aan het schrijven van Howard's te creëren. majesteit Er is in Hyboria maar het is van een monolithische, wreed en primitief soort - het is zeker niet "hoog fairie" waar alles lijkt alsof het gebouwd gisteren en mist context. "

  geplaatst op
 • Er zijn ook samenwerkingsverbanden tussen kunst scholen en universiteiten, zoals de The New England School of Art & Design in Suffolk University, Art Institute of Boston in Lesley University, de Rhode Island School of Design met Brown University, de school van het Museum voor Schone Kunsten in samenhang met Tufts University, Tyler School of Art aan de Temple University of Herron School of Art aan de Indiana University pocket watches . Er is een overheid gesteunde onafhankelijke kunstacademie in de VS, Massachusetts College of Art and Design.

  Cooper Union in New York City is de meest prestigieuze scholen van de kunst, de toelating van 4%, met elke student op volledige beurs. De Yale School of Art aan de Yale University biedt alleen gediplomeerde instructie in zijn twee jaar MVO-programma's. De Yale Daily News meldde op donderdag, zou 1 februari 2007 dat de school had 1215 de aanvragen voor zijn klasse van 2009, en bieden toegang tot vijfenvijftig studenten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.