MWG Congres, de Interviews (2): Joustra (Elsevier) & Van Lierop (Nu.nl)

20 februari 2009, 07:53

Op het MWG-congres interviewde Ronnie Overgoor Joris van Lierop van Nu.nl en Arendo Joustra van Elsevier. Over het ontslaan van journalisten (zou je niet moeten doen, vindt Joustra), over user generated content. Van Lierop: ‘Skoeps.nl is gestopt met de komst van Nu.nl/foto. Dat mag best wel gezegd worden.’

Joustra, over het volgens Overgoor oubollige karakter van Elsevier: ’40 procent van de Elsevier-lezers is jonger dan 35 jaar. Dat is vrij uniek in de journalistiek. Je moet niet denken dat alle jongeren hip en modern zijn. Jongeren zijn conservatiever dan we allemaal denken.’ Dit is deel 2 van De Interviews op het MWG-congres. Zie hier deel 1: ‘MWG Congres, de Interviews (1): Raimo van der Klein’.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!