TomTom routeplanner nu voor iedereen beschikbaar

TomTom routeplanner nu voor iedereen beschikbaar
, Innovatie
@mdebruin

Na 9292, ANWB, Routenet en Tripcast heeft TomTom nu ook een routeplanner die rekening houdt met vertragingen onderweg om zo te komen tot betere reistijden. Begin december 2008 meldde Erwin ons al dat de beta routeplanner opengesteld werd voor een klein groepje mensen. Nu kan iedereen de routeplanner gebruiken via routes.tomtom.com (via Nu.nl). Wat vind jij ervan? Ga jij overstappen? Laat het weten in de M! Poll verderop in dit artikel.

Er staat nog steeds wel beta boven de site, dus helemaal af is hij nog niet blijkbaar. Na wat testen blijkt inderdaad dat ze nu over afgesloten afritten heen sturen.  De liefhebbers kunnen hier testmateriaal vinden. Ik denk dat ze erg goed naar maps.google.nl hebben gekeken, want ik herken wel erg veel dezelfde (handige) functies. Zelf vind ik routes delen erg makkelijk (voorbeeld). Waar ikzelf erg benieuwd naar ben is hoe ze deze pretrip routeplanner gaan koppelen met de ontrip routeplanner (het TomTom kastje of je mobiele telefoon met TomTom software). Ik plan nu een route op mijn pc en die wil ik ook op mijn TomTom zetten. En zullen ze TomTom Buddy gaan integreren zodat ik ook op mijn pc kan zien waar mijn vrienden met hun TomTom zijn? Google heeft dat immers ook al met Google Latitude.

Op YouTube staat een lange film waarin ze de achtergronden uitleggen van de werking van de routeplanner. Met technieken als HD traffic, Mapshare en IQ routes zijn ze op de goede weg om een erg betrouwbare pretrip auto-routeplanner van Nederland te worden. Ik ben benieuwd hoeveel bezoekers van de andere routeplanners gaan overstappen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ziet er zeer netjes uit! Ik ga hem zeker een keer uit proberen.

  geplaatst op
 • Vooralsnog niet - los van het feit dat in- en uitzoomen te langzaam gaat geeft 'ie mijn adres niet correct weer.

  geplaatst op
 • Je mening over de TomTom Online Routeplanner en gedetailleerde feedback kun je daarnaast ook hier kwijt: http://routes.tomtom.com/t/feedback - alvast bedankt!

  geplaatst op
 • Ik gebruik hem al een tijdje en hij bevalt wel erg goed. Ik ben benieuwd of TomTom in de toekomst zijn voordeel kan halen uit het feit dat ze weten waar zoveel mensen op de weg zitten. Zullen files accurater worden dan bij de concurrentie?

  geplaatst op
 • Ik mis de optie: ik gebruik de TomTom planner al.

  Gebruik op mijn TomTom HD traffic werkt enorm goed en signaleert ook files op wegen waar normaal geen signalering is.

  geplaatst op
 • Ga hem zeker gebruiken, moet zo naar Amsterdam en de de routeplanner geeft een zeer logisch alternatief op de standaardroute over de A1 aan. Veel betere planning dan de ANWB of Routenet wat mij betreft.

  geplaatst op
 • Typisch voorbeeldje van hoe Marketingfacts bezoeken je (ondernemers)leven kan vergemakkelijken.
  Ik ga hem ook zeker gebruiken en heb hem meteen maar in mijn favorieten gezet.
  Ben sinds een half jaar uitermate tevreden over de HD traffic (je rijdt soms echt letterlijk langs de files...) en gebruik de routeplanner vooraf slechts om te kijken hoeveel reistijd ik moet reserveren naar een onbekende bestemming. Dat lijkt nu accurater te kunnen. Prima innovatie dus.

  geplaatst op
 • interressante routeplanning

  geplaatst op
 • Super

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.