Webwinkels volwassen: Faillissementsgolf op komst in 2011

30 januari 2009, 08:00

{title}Op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht interviewden wij eerder al Bart van Engeland (Beslist.nl), Leon Kramer (Speurders.nl) en Maud Bergs (Kieskeurig.nl). Emerce heeft op diezelfde Webwinkel Vakdagen gisteren Wijnand Jongen geïnterviewd, de directeur van branchevereniging Thuiswinkel.org. In het interview zegt Jongen, dat de branche voor thuiswinkelen de komende jaren volwassen wordt. Gevolg: in 2010 en 2011 zullen veel webwinkels over de kop gaan. ‘Door de kredietcrisis staat een aantal winkels een donkere toekomst te wachten,’ schrijft Emerce.

Jongen, tijdens zijn toespraak gisteren: ‘In 2009 komt er een sanering op gang die materialiseert in 2010 en 2011. Een aantal webwinkels zal stoppen, anderen gaan failliet en anderen worden overgenomen.’ Hieronder een interview dat Erwin Boogert hield met Jongen.

‘De toekomst ligt niet in multichannel maar in cross channel retailing. Het is zaak om verschillende kanalen mét elkaar te exploiteren en synergie te zoeken,’ zegt Jongen in het interview. ‘Kunt u daarop ingaan?’ Mooi gedaan, Erwin, lekker old school! 😉 Kijken!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!