Webwinkels volwassen: Faillissementsgolf op komst in 2011

Webwinkels volwassen: Faillissementsgolf op komst in 2011

{title}Op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht interviewden wij eerder al Bart van Engeland (Beslist.nl), Leon Kramer (Speurders.nl) en Maud Bergs (Kieskeurig.nl). Emerce heeft op diezelfde Webwinkel Vakdagen gisteren Wijnand Jongen geïnterviewd, de directeur van branchevereniging Thuiswinkel.org. In het interview zegt Jongen, dat de branche voor thuiswinkelen de komende jaren volwassen wordt. Gevolg: in 2010 en 2011 zullen veel webwinkels over de kop gaan. ‘Door de kredietcrisis staat een aantal winkels een donkere toekomst te wachten,’ schrijft Emerce.

Jongen, tijdens zijn toespraak gisteren: ‘In 2009 komt er een sanering op gang die materialiseert in 2010 en 2011. Een aantal webwinkels zal stoppen, anderen gaan failliet en anderen worden overgenomen.’ Hieronder een interview dat Erwin Boogert hield met Jongen.

‘De toekomst ligt niet in multichannel maar in cross channel retailing. Het is zaak om verschillende kanalen mét elkaar te exploiteren en synergie te zoeken,’ zegt Jongen in het interview. ‘Kunt u daarop ingaan?’ Mooi gedaan, Erwin, lekker old school! ;-) Kijken!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.