Online shoppers VS willen frisse innovatie

30 januari 2009, 06:20

{title}

Online shopping, kunnen we nog zonder? Denk van niet en de cijfers spreken boekdelen. Alle reden om de highlights van het jaarlijkse Holiday Online Shopping Survey (VS) hier te posten. Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen “power shoppers”, iemand die minimaal drie keer per maand online koopt, en “non-power shoppers”. Duidelijk wordt, dat de Amerikaanse shopper steeds meer verwacht van zijn online shopping experience. Misschien wel een mooie indicatie van wat de Nederlandse online shopping markt nog te wachten staat.

Marketingcharts vult het verhaal, gebaseerd op 591 personen (45% man, 55% vrouw), goed aan met een aantal mooie grafieken. Zo blijkt dat 68 procent van de power shoppers en 46 procent van de non-power shoppers klaar is voor innovatie in de webwinkel.

Door een betere shopping experience hoopt de afnemer meer informatie en productkennis te krijgen. Blijkbaar ziet de shopper deze frisse innovatie nu nog niet op het web. Dus zit je in de wereld van het webwinkelen dan is het belangrijk om de volgende vraag te stellen: Wat doet jouw organisatie om de online klantervaring te verbeteren?

{title}

De online shopper stelt steeds meer eisen. De belangrijkste drie die uit het onderzoek komen rollen zijn:

 1. Eenvoudig browsen en informatie vinden
 2. Duidelijke en toegankelijke productinformatie
 3. Makkelijk afrekenen

{title}

Zelf maak ik regelmatig gebruik van webwinkels, deze resultaten verrassen me dus niet echt. Ik ben zeer benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken. Hoe ervaren jullie online shopping? Welke verbeteringen en toevoegingen zie je? Innoveren Nederlandse webwinkels genoeg?

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

2 Reacties

  Tim S.

  Ik mis een beetje de onderdelen waarop men ECHT kan innoveren? En in hoeverre kan je het innoveren noemen als een betalingssysteem gemakkelijker gemaakt wordt?

  Innoveren vind ik een wat zwaar gekozen woord, het zijn eerder kleine aanpassingen die het shoppen vergemakkelijken als we het hierover hebben;

  1. Eenvoudig browsen en informatie vinden

  2. Duidelijke en toegankelijke productinformatie

  3. Makkelijk afrekenen


  30 januari 2009 om 08:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!