Online shoppers VS willen frisse innovatie

Online shoppers VS willen frisse innovatie
{title}

Online shopping, kunnen we nog zonder? Denk van niet en de cijfers spreken boekdelen. Alle reden om de highlights van het jaarlijkse Holiday Online Shopping Survey (VS) hier te posten. Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen “power shoppers”, iemand die minimaal drie keer per maand online koopt, en “non-power shoppers”. Duidelijk wordt, dat de Amerikaanse shopper steeds meer verwacht van zijn online shopping experience. Misschien wel een mooie indicatie van wat de Nederlandse online shopping markt nog te wachten staat.

Marketingcharts vult het verhaal, gebaseerd op 591 personen (45% man, 55% vrouw), goed aan met een aantal mooie grafieken. Zo blijkt dat 68 procent van de power shoppers en 46 procent van de non-power shoppers klaar is voor innovatie in de webwinkel.

Door een betere shopping experience hoopt de afnemer meer informatie en productkennis te krijgen. Blijkbaar ziet de shopper deze frisse innovatie nu nog niet op het web. Dus zit je in de wereld van het webwinkelen dan is het belangrijk om de volgende vraag te stellen: Wat doet jouw organisatie om de online klantervaring te verbeteren?

{title}

De online shopper stelt steeds meer eisen. De belangrijkste drie die uit het onderzoek komen rollen zijn:

 1. Eenvoudig browsen en informatie vinden
 2. Duidelijke en toegankelijke productinformatie
 3. Makkelijk afrekenen
{title}

Zelf maak ik regelmatig gebruik van webwinkels, deze resultaten verrassen me dus niet echt. Ik ben zeer benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken. Hoe ervaren jullie online shopping? Welke verbeteringen en toevoegingen zie je? Innoveren Nederlandse webwinkels genoeg?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • "Innoveren Nederlandse webwinkels genoeg?". In mijn optiek: nee.

  "Door een betere shopping experience hoopt de afnemer meer informatie en productkennis te krijgen. Blijkbaar ziet de shopper deze frisse innovatie nu nog niet op het web." Innovatie is één manier om meer informatie en productkennis te communiceren, maar ik zie ook dat het vaak in de basis nog fout gaat bij webwinkels.

  Zo staat er vaak geen levertijd/voorraad bij, is de zoomfunctie slecht, zijn de specs erg karig, is onduidelijk hoe eea met garantie zit, is er maar één productfoto beschikbaar (of in slechts één kleur) etc etc.

  Ik zou ik me als webwinkel éérst hierop focussen, voordat je gaat innoveren. Die innovatie moet wel een verrijking geënt op een solide basis zijn.

  Ik denk wel dat het een mogelijkheid is om je te onderscheiden van andere webwinkels, zeker omdat in de grafiek hierboven staat dat bijna de helft (!) van de ondervraagden van mening is dat webwinkels uitwisselbaar zijn op prijs/productvoorraad

  PS: een goed voorbeeld van een site welke het imho wel goed voor elkaar heeft is Sony Ericsson. Véél info, goede foto's, je kunt alle kleuren van je toestel bekijken etc. Je kunt je telefoon zelfs virtueel uitproberen: http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/w760i?lc=nl&cc=nl#a (klik op 'Probeer de W760i' rechtsonder)

  geplaatst op
 • Ik mis een beetje de onderdelen waarop men ECHT kan innoveren? En in hoeverre kan je het innoveren noemen als een betalingssysteem gemakkelijker gemaakt wordt?

  Innoveren vind ik een wat zwaar gekozen woord, het zijn eerder kleine aanpassingen die het shoppen vergemakkelijken als we het hierover hebben;
  1. Eenvoudig browsen en informatie vinden
  2. Duidelijke en toegankelijke productinformatie
  3. Makkelijk afrekenen

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.