Webwinkel Vakdagen 2009: Bart van Engeland (Beslist.nl)

28 januari 2009, 18:47

De WebwinkelVakdagen in de Utrechtse Jaarbeurs (brrrrrr…) trekken deze week tussen de 4000 tot 5000 bezoekers. Per dag. Grootse happening, met alle grote en kleine spelers op het gebied van webwinkelen. Van Marktplaats tot Zanox. Van IctRecht tot Kieskeurig.

Hierboven een interview met Bart Van Engeland, commercieel directeur van vergelijkingssite Beslist.nl (natuurlijk óók aanwezig op de #wwv). Het bedrijf uit het Gelderse Duiven bestaat al sinds 2005, Van Engeland is sinds september 2006 commercieel directeur. Beslist.nl groeit stevig, en trekt iedere maand ruim 2 miljoen unieke bezoekers, ongeveer 100.000 per dag. Onlangs stuurde Beslist.nl een persbericht uit, waarin het bedrijf aangaf te merken dat cd’s steeds minder worden opgenomen in het assortiment van webwinkels. Bart van Engeland over videoreviews, online klantbeoordelingen (er zijn er nu 70.000 op Beslist.nl), over expertreviews en over de toekomst daarvan: ‘Zonder klantervaringen hebben wij als vergelijkingssite minder toegevoegde waarde.’ Strakke camerawerk is van Bram Fasseur.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Thomas Wouters

  Wat een gelul zeg, hij zegt bijster weinig en praat veel 😛

  Maar goed, die unboxing en ervarings video’s zijn natuurlijk wel leuk/aardig, maar altijd natuurlijk net niet het product dat je zoekt.

  Verder heeft hij het er over dat ALLES wat via webshops te koop is eigenlijk ook bij beslist zou moeten zijn, maar ik mis bijna alle IT gerelateerde onderdelen :S

  Site is afgelopen jaar overigens wel stuk beter geworden, anyhow leuk filmpje!


  28 januari 2009 om 20:39
  mgvandenbroek

  “Wat een gelul zeg, hij zegt bijster weinig en praat veel :P”

  @Thomas Wouters: Die kan Van Engeland mooi in zijn zak steken 😉 Goed dat je het anyhow, toch een leuk filmpje vindt! Vreemd ook, dat die IT products er niet zijn….


  28 januari 2009 om 21:27
  Thomas Wouters

  Het filmpje is vooral leuk omdat mij broertje het afgelopen jaar stage heeft gelopen bij beslist. Hij heeft deze gisteren afgesloten met een voldoende dus ik mag weer vrij uit spreken 🙂

  wat die IT producten betreft heb ik mij trouwens vergist, ik zat in de verkeerde categorie te zoeken…


  28 januari 2009 om 22:10
  Bart van Engeland

  Ha Thomas, dank voor je hartverwarmend commentaar 😉 Ik vond het al vreemd dat je bepaalde IT gerelateerde onderdelen niet vond: Er staan op Beslist.nl in de categorie computers ruim 64.000 producten. Maar gelukkig heb je al gevonden waar je naar op zoek was. Groeten aan Fabian by the way.


  29 januari 2009 om 06:41
  Thomas Wouters

  Hoi Bart 🙂

  zou je nou de vraag via het toetsenbord nog een keer kunnen beantwoorden, wat doet beslist nu anders dan bevoorbeeld kieskeurig of kelkoos? waarom zou ik als 24 jarig ondernemer/student via beslist iets willen zoeken en niet via kieskeurig? (behalve dat jullie niet zon vervelend menu als kieskeurig hebben… 🙂


  29 januari 2009 om 07:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!