Encyclopaedia Britannica start wiki (vervolg)

Encyclopaedia Britannica start wiki (vervolg)

Al jaren worstelt de gerenommeerde Encyclopædia Britannica met haar bestaansrecht. Steeds meer mensen zetten hun encyclopedie te koop en op internet heeft Wikipedia de leidende positie. Reden voor Britannica om vorig jaar het roer om te gooien en een wiki te starten voor bijdragen van internetgebruikers.

Het heeft blijkbaar een jaar geduurd, want vandaag lees ik in de NRC.next en op de website van Telegraaf dat Britannica een beetje Wiki wordt. Bezoekers van de internetversie van Britannica kunnen hun eigen artikelen op de site plaatsen als hun naam en adres bekend zijn bij de redactie en wanneer ze een abonnement hebben op britannica.com. Dit heeft Jorge Cauz gezegd in een interview met The Sydney Morning Herald.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Werd eens tijd, dit hadden ze veel eerder moeten doen. De inhoud van Britannica vind ik persoonlijk soms erg karig, zeker voor de hippere en recente trends.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.