Interview Jim Stolze: Maakt offline zijn ongelukkig?

Interview Jim Stolze: Maakt offline zijn ongelukkig?Internetjunk numero uno Jim Stolze is een maand offline (zie ook Internetjunk Jim Stolze gaat rest van dit jaar offline), en dat heeft zijn leven aardig overhoop gehaald. Vooral in de eerste week had hij last van ‘fantoompijn’, in de tweede en derde week went de afwezigheid van internet al aardig. Stolze doet dit niet voor de fun: het hogere doel van zijn offline-periode betreft het The Virtual Hapiness-project. Stolze houdt zijn bevindingen bij in een dagboek, die hij uiteindelijk zal publiceren in een boek(je) via Ilse Media.

Een week geleden was Jim op het M! HQ in Arnhem. In het interview hierboven (opgenomen in het Digitaal Communiatielab Arnhem) praten we over wat hij het meeste mist, de achterliggende gedachte en over schrijven met inkt. Kijken!


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Leuk interview Matthijs en Jim.

  De vraag met betrekking tot sociaal contact, die ik mis in het interview, en toch ook graag beantwoord zie Jim:

  Heeft deze maand er toe geleid dat het contact met jouw dierbaren, die niet gebruik maken van internet en iPhone, intensiever en/of frequenter is geweest? En hoe heb je dat ervaren?

  geplaatst op
 • @Annet: ik weet niet of ik nu aan Jim mag vragen wat jij aan hem online hebt gevraagd. Volgens mij doorbreek je dan de regels. Misschien dat Jim vanaf 1 januari, als hij zichzelf weer aan het infuus heeft gelegd, nog wel gaat reageren. ;-)

  geplaatst op
 • Nee precies, ik heb geduld ;-)

  geplaatst op
 • Leuk interview, interessant ook om te merken dat bij Jim vooral het gemis aan e-mail niet vervelend of belemmerend is. Zo kom je nog eens tot ontdekkingen. Ik kijk uit naar de publicatie van het dagboek en vraag me nu alvast af of de afname van digitale communicatiemomenten met een grote groep mensen bevorderend is voor de kwaliteit van het netwerk (ongeacht de grootte).

  geplaatst op
 • Wat betreft de e-mail achterwege laten: check ook is de presentatie van Luis Suarez over Thinking Outside the Inbox http://vimeo.com/1614722

  geplaatst op
 • @ Anne Jan: Inderdaad toepasselijk, hoewel Luis zegt Twitter (ook) te gebruiken als alternatief medium om te mailen. Dit is volgens mij hooguit efficiënter omdat deelnemers per bericht niet meer dan 140 karakters hebben en dus goed moeten nadenken over de kern van hun boodschap.

  geplaatst op
 • @matthijs: leuk weer een Jim-update te hebben. Vooral die Nokia en de papierenagenda....wow...long time ago.... ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.