Foodlog uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog

Foodlog uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog

Foodlog beste Nederlandse weblogEerder al werd Foodlog uitgeroepen tot beste gezondheidsblog (Dutch Bloggies) en gisteravond werd in Berlijn bekend dat Foodlog is uitgeroepen tot beste Nederlandse blog in de The Best of Blog Awards (The BOBs). Een terechte winnaar omdat drijvende kracht Dick Veerman, Ailko Faber en vele andere bloggers er al jaren hun kennis over en vooral passie voor het thema etaleren. Wouter Klootwijk, één van de bloggers op Foodlog, zei ooit: “Beter dan Johannes van Dam, foodlog leeft.” En daar sluit ik me helemaal bij aan!

Voor de volledigheid het persbericht dat gisteravond is verstuurd naar de media:

Foodlog, een groepsblog over alles wat met eten te maken heeft, is uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog tijdens de uitreiking van The Best of Blog Awards (The BOBs). Dat maakte de Wereldomroep, die de verkiezing mede-organiseert, donderdag bekend.

De titel Beste Weblog Wereldwijd ging naar het Spaanse Generación Y. Het weblog Free Opinion Venezuela won de publieksprijs.

Initiatiefnemer Deutsche Welle gaat jaarlijks samen met Radio Nederland Wereldomroep op zoek naar de beste weblogs ter wereld. De internationale vakjury bestaat uit journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts. The BOBs werden donderdagavond in Berlijn uitgereikt. In totaal namen meer dan 8500 weblogs over de hele wereld deel aan de verkiezing. Het publiek bracht ruim 100.000 stemmen uit.

De jury koos in de categorie Beste Nederlandse Weblog voor Foodlog omdat de auteurs een grote passie voor hun thema etaleren. ,,Ze volgen de ontwikkelingen in de voedselindustrie en in de schappen van de supermarkt met een zeer kritisch oog. De bijdragen zijn doorgaans kort en krachtig geschreven, weten actuele thema’s op het gebied van voeding verder uit te diepen en leiden niet zelden tot kritische discussies onder de lezers.’‘


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Dus Marketingfacts delft het onderspit? ;-)

  Foodlog-crew: Gefeliciteerd, mooie en inderdaad terechte prestatie.

  geplaatst op
 • Marketingfacts is 3 jaar eerder gestart en won 3 jaar geleden diverse prijzen; nu is het Foodlog en over 3 jaar is het Arnhem Direct ;-)

  geplaatst op
 • He Marco,

  Gefeliciteerd, mooie bekroning van een goed blog.
  Luc

  geplaatst op
 • ik denk dat ik dan wel weet wie er tussen nu en 3 jaar met de prijs ervandoor gaat ;-)
  van harte gefeliciteerd @foodlog

  geplaatst op
 • Dank! Maarre ... die passie. Ik gebruikte het woord jaren geleden als aftiteling voor een wijnhandeltje. Tot Tiscali 'met passie' internetaansluitingen begon te verkopen. AH verkoopt fabrieksbrood dat met 'passie' door fabrieksinstallaties gebakken wordt en de Allerhande - zo zei Klootwijk het gisteren - kletst honderduit over passie waar geen mens te bekennen is.

  Laat het maar lekker en leuk leerzaam zijn. Ik hoop dat foodlog.nl verder uit kan groeien tot een interactieve kruising tussen eetjournalistiek en de Kijk. Onafhankelijk en leerzaam en daarom leuke leringh ende vermaeck.
  Doe de passie maar bij al die andere nep, we hebben motivatie zat ;-)

  geplaatst op
 • @dick: passie is geen label, passie heb je of je hebt het niet en de mensen achter foodlog hebben passie. Punt. En nu niet meer zeuren! ;-)

  geplaatst op
 • Nou vooruit dan ;-)

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Dick c.s.!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.