• Mobile
  wordt gesponsord door

Laurens Verhagen (Nu.nl) over NuTV

Laurens Verhagen (Nu.nl) over NuTV

Loek Essers en Emiel Elgersma (Hogeschool Utrecht) hielden op het Rethinking Media-event van DutchMediaProfessionals een interview met Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Nu.nl. Het begint over NuTV op mobiel en eindigt met een dikke sneer naar de site van De Volkskrant (zie deze posting van Anton van Elburg op RethinkingMedia).‘Hoe is NuTV commercieel te verkopen?’ Verhagen: ‘Geen idee, daar ga ik gelukkig niet over. Dat is niet het allerbelangrijkste op dit moment.’ Dan een vraag die nóg meer voor de hand ligt (Wat is het succes van Nu.nl?) met een leuk antwoord. Verhagen: ‘We zijn met veel nieuwe dingen bezig. Op een gegeven moment zit je wel in een lekkere positie. Omdat je al groot bent, wordt alles groot.’ En de site van de Volkskrant, wat vindt Verhagen daarvan? ‘Die wordt met tegenzin gemaakt. Die site wordt niet gemaakt door mensen met passie. Dat zie je gewoon terug.’ Mooi interview, Emiel en Loek!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Begrijp ik dus nu goed dat op DVB-H er straks 24/7 nieuwskanalen zijn?

  Dus RTL24 en nu.nl

  geplaatst op
 • Begrijp ik dus nu goed dat er op DVB-H straks twee 24/7 nieuwskanalen zijn?

  Dus RTL24 en nu.nl

  geplaatst op
 • Raimo, moet dus niet uitmaken, tis maar hoe je dat aanbod, hoe groter hoe beter, organiseert. :-)

  geplaatst op
 • KPN gaat het nu aanbieden bij hun mobiele TV abonnement. Dit is nu gratis bij een KPN Flexibel abonnement. Dus het verdienmodel rammelt nog lijkt me.

  Maar het is een start en zeker interessant.

  @ Raimo

  Dit is volgens mij wel het geval.

  geplaatst op
 • Laurens Verhagen: “Bij Volkskrant kan er heel de dag een storende ANP-fout op staan, dat laten ze gerust staan. Ondanks die twaalf man redactie.”

  En bij nu.nl gebeurt dat niet? Zie http://copytijgers.blogspot.com/search/label/haastige spoed nu.nl

  geplaatst op
 • @Max:
  Uiteraard maken wij bij NU.nl ook fouten. Ik zeg ook nergens dat dat niet het geval zou zijn. Wij proberen deze echter altijd wel zo snel mogelijk te verbeteren, bijvoorbeeld nadat wij er door lezers op gewezen worden. Overigens vallen enkele dan wel dubbele quotes - zoals aangehaald op jullie zeer lezenswaardige blog - niet onder mijn definitie van 'storende" (sic) fouten.

  geplaatst op
 • Grappig dat Laurens Verhagen vindt dat de meest ambitieuze en snelst gegroeide krantensite van de afgelopen vijf jaar zonder passie gemaakt wordt. Ik wil helemaal niets ten nadele van Nu.nl zeggen, alleen een algemene opmerking plaatsen. Ik heb het meeste vertrouwen in verkopers die me adviseren dat ik ook even bij de concurrent moet kijken. Is Laurens zo onzeker geworden?

  Disclaimer: ik ben het passieloze hoofd van Volkskrant Online

  geplaatst op
 • @ Laurens:

  Toevallig is die laatste fout eentje met dubbele aanhalingstekens. Maar als je even verderkijkt, zie je echt enorme blunders, dt-fouten bijvoorbeeld. Die mogen echt niet! Waarom zou ik nu.nl nog serieus nemen als haar medewerkers niet eens fatsoenlijk Nederlands kunnen. Ik zou nog even alle geregistreerde foutjes doornemen: http://copytijgers.blogspot.com/search/label/haastige spoed nu.nl

  Inderdaad, volgens mij is Laurens nerveus geworden door de Volkskrant af te zeiken.

  geplaatst op
 • @Max:
  Leuk stukje op copytijgers.nl. Ik begin nu wel een beetje te twijfelen aan nu.nl. Als redacteuren al taalblunders begaan, is de rest van de inhoud dan wel te vertrouwen? De fouten die op copytijgers.nl zijn geregistreerd: BEVESTIGD, de zangeres MISTTE, HET fiets, DE model.

  Leuk ook om die fouten bij te houden in dat grote 'haastige spoed op nu.nl'-archief: http://copytijgers.blogspot.com/search/label/haastige spoed nu.nl

  @Laurens:
  Waarom zeg je dat ze bij de Volkskrant hele dagen storende fouten laten staan, terwijl op jouw nu.nl de gruwelijkste taalfouten worden begaan? Ik vind het ietwat merkwaardig.

  geplaatst op
 • @max en @richard:
  Volgens mij gaat dit interview over het feit dat NU.nl sinds afgelopen week ook Televisie maakt.

  Ik vind dat copytijgers een leuk blog bijhoudt, maar de reclame daarvoor is nu wel gemaakt :-) Laten we het in deze comments over bewegend beeld hebben, dan hoor je ook niet of iets met een 'd' of met 'dt' geschreven hoort te zijn!

  geplaatst op
 • @Jim:
  Je hebt gelijk als je zegt dat het interview gaat over het feit dat nu.nl televisie maakt. Maar in dat interview zegt Laurens iets merkwaardigs (goed opgemerkt Max), namelijk dat ze bij de Volkskrant hele dagen storende fouten op de site laten staan. Mijn weblog copytijgers.nl (sorry Jim) toont iets heel anders aan, namelijk dat er op nu.nl enorme taalblunders gemaakt worden. Kortom, reageren op wat Laurens Verhagen in dit interview zegt, lijkt me hier in de comments gepast.

  Maar in de comments praten over bewegend beeld, kan natuurlijk ook. Voel je vrij!

  geplaatst op
 • @GJ:
  Ik wil graag geloven dat mijn indruk verkeerd is. Des te beter. Wellicht is het probleem wel breder en heeft het te maken met het feit dat een titel als de Volkskrant altijd moet kiezen tussen krant en online.
  Maar meer benieuwd ben ik nog naar de achtergrond van je claim dat VK.nl de snelst gegroeide krantensite is. Ook dat geloof ik graag, maar als ik naar de STIR-cijfers kijk, zie ik dat VK.nl het afgelopen jaar helemaal niets is opgeschoten qua bereik:

  geplaatst op
 • Heren

  Leuke discussie (spelling). Dat het een kwalijke zaak is, dat is een feit.

  Even over NuTV. Leuke dienst. Mobiel (publiek) is er nog niet klaar voor. We weten allemaal dat geld verdienen op mobiel internet nog niet interessant is. Wel positief dat Nu.nl toch de stap neemt. Aan de andere kant: geld is de drijfveer niet dus is het makkelijk om de stap te nemen richting mobiel, weinig risico.

  Ik ben benieuwd wat de toekomst ons brengt, en Laurens: wie zegt dat ze bij de Volkskrant geen passie hebben voor online?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.