Google introduceert voice- en videochat voor Gmail

12 november 2008, 07:14

{title}Google heeft gisteren voice-en videochat toegevoegd aan het mailprogramma gmail. Het zou gaan om ‘hoogwaardige videobeelden’ volgens het persbericht. Uiteraard heb je dan een webcam nodig en een kleine plugin, de voicefunctie behoeft alleen een microfoon. ‘De toepassing is zo laagdrempelig dat je familieleden – of je collega’s – er zeker gebruik van zullen maken,’ schrijft Google in het persbericht van gisteren.

Om ermee aan de slag te kunnen moet je onder ‘Opties’ in een willekeurig chatvenster (open dus een chatvenster met een van je contactpersonen) ‘Voice- en videochat toevoegen’ selecteren. De installatie van een plugin (2MB) is zo gepiept, en je kunt aan de slag. De toepassing werkt in alle browsers die ondersteuning bieden aan de laatste versie van Gmail (Google Chrome, Firefox 2.0+, Internet Explorer 7.0 en Safari 3.0).

Zelf doe ik alles via Gmail en gebruik ik MSN eigenlijk al jaren niet meer. Ben benieuwd of Microsoft en Skype dit ook nét zo leuk vinden als ik. Ik ga op zoek naar mijn webcam en microfoon en dan aan de slag.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!