Google introduceert voice- en videochat voor Gmail

Google introduceert voice- en videochat voor Gmail

{title}Google heeft gisteren voice-en videochat toegevoegd aan het mailprogramma gmail. Het zou gaan om ‘hoogwaardige videobeelden’ volgens het persbericht. Uiteraard heb je dan een webcam nodig en een kleine plugin, de voicefunctie behoeft alleen een microfoon. ‘De toepassing is zo laagdrempelig dat je familieleden – of je collega’s – er zeker gebruik van zullen maken,’ schrijft Google in het persbericht van gisteren.

Om ermee aan de slag te kunnen moet je onder ‘Opties’ in een willekeurig chatvenster (open dus een chatvenster met een van je contactpersonen) ‘Voice- en videochat toevoegen’ selecteren. De installatie van een plugin (2MB) is zo gepiept, en je kunt aan de slag. De toepassing werkt in alle browsers die ondersteuning bieden aan de laatste versie van Gmail (Google Chrome, Firefox 2.0+, Internet Explorer 7.0 en Safari 3.0).

Zelf doe ik alles via Gmail en gebruik ik MSN eigenlijk al jaren niet meer. Ben benieuwd of Microsoft en Skype dit ook nét zo leuk vinden als ik. Ik ga op zoek naar mijn webcam en microfoon en dan aan de slag.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.