• Mobile
    wordt gesponsord door

SPIL GAMES en Nederlandse gamers wereldwijd nummer 2

SPIL GAMES en Nederlandse gamers wereldwijd nummer 2
,

{title}De groei zit er nog steeds goed in bij SPIL GAMES. Waar afgelopen mei nog sprake was van 75 miljoen spelers per maand is de grens van 100 miljoen bereikt. Daarmee passeert SPIL GAMES giganten zoals MSN en AOL op het gebied van online spelletjes.  Alleen Yahoo Games kent een iets groter bereik. Het bedrijf baseert deze conclusie op de comScore Media Metrix volgens het persbericht.

Waar SPIL zich richt op zogenaamde casual games hebben de Nederlandse “hardcore” gamers de nummer 2 positie op de World Cyber Games (de olympische spelen voor gamers) behaald, achter Zuid-Korea. Is Nederland dan toch het gameland bij uitstek?

In Nederland worden door de SPIL GAMES portals 2 miljoen spelers bereikt verdeeld over jonge tieners, meisjes en vrouwen.  Het Nationaal Gaming Onderzoek laat zien dat 71 procent van de leeftijd 8-12 op gameportals speelt, 45% van 13-19 jarigen, 39 procent van alle 20-34 jarigen, 32 procent van 35-49 en 17 procent van de 50 plussers. Voor consoles is dit rijtje getallen als volgt: 71 procent, 57 procent, 43 procent, 26 procent en 7 procent. Dat ligt dus behoorlijk dicht bij elkaar. Niet gek gezien de explosie van casual games voor consoles en de steeds geavanceerdere games die via gameportals te spelen zijn.

De vraag is hoe lang deze twee game werelden gescheiden blijven. Er zijn mensen die zeggen dat de online casual markt het gaat winnen van consoles maar dat denk ik niet. Beiden zullen de sterke groei van nu (>10 procent voor consoles en > 25 procent voor online gaming) doorzetten maar het onderscheid casual / hardcore zal steeds moeilijker te maken zijn. Voorlopig kunnen we trots zijn dat Nederland in beide werelden goed meedraait!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Leuke binnenkomer op Marketingfacts, Peter ;)

    Spil timmert natuurlijk gewoon hard aan de weg met hetgeen waar ze goed in zijn: Traffic. Heel veel traffic. Misschien een beetje een 'one trick pony', maar als je dat ene truukje zo goed doet denk ik dat je erg trots mag zijn.

    Opvallend trouwens dat 9 van de 10 casual gaming partijen toch die focus op kids of vrouwen leggen. Spelen mannen geen casual games? Nu liggen bij ons de verhoudingen man/vrouw toch meer richting de 50/50, maar ik geloof dat we daar toch echt een uitzondering in zijn. Heeft iemand enig idee of er casual gaming sites/portals zijn die zich specifiek op volwassen mannen richten?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.