Online op weg naar het Witte Huis (6): The Day After!

5 november 2008, 08:07

{title}

Het is bekend! En dat hebben een hoop websites in geuren en kleuren laten weten. In dit bericht een overzicht van de plekken waar de overwinning op diverse manieren wordt gevierd, in video en foto. De echte uitslag is op dit moment nog niet bekend, dus de Meisjesdoos is nog niet te vergeven. Gebaseerd op het aantal kiesmannen lijkt echter mijn eerdere sociale media peiling nog zo gek nog niet geweest 🙂 Laat in de reacties weten hoe jullie de nacht (of deze morgen) hebben doorgebracht. Wat vonden jullie de beste bronnen om het nieuws bij te houden? Hebben jullie bijvoorbeeld naar de Ustream gekeken of misschien gewoon lekker voor de buis?

Yes we can! (vastgelegd door Marco)

{title}

Bekijk hier alle foto’s die getagged zijn met Obama. Er komen continue hele mooie nieuwe foto’s bij van feestende mensen.

{title}

Ook op YouTube neemt het aantal video’s over Obama toe.

{title}

En de speech kan natuurlijk niet ontbreken.

Op de speciale Election Twitter blijven de tweets binnenstromen.

Laat weten wat jouw favoriete bron was om het nieuws bij te houden! UStream, misschien het Liveblog van de NRC, Twitter, heb je voor de buis gezeten deze nacht of gewoon vanmorgen de krant gelezen (die helaas allemaal weinig te melden hadden)?

Karlijn van den Berg is strateeg bij MUSE Amsterdam en IceMobile. Hiervoor werkte zij als strateeg bij Draftfcb en Tribal DDB.

Categorie
Tags

10 Reacties

  Marije van den Berg

  Eerst een uurtje of wat radio (BNR), toen CNN via internet, maar ook alleen het geluid. Ondertussen gewerkt. Vanochtend om 6.00 uur wakker geworden met overwinningsspeech op de wekkerradio. Heb nog even gezocht naar goede nl tv via internet, maar tot 22.00 uur was daar niets veel te vinden, in elk geval niet makkelijk. Ik wil op zo’n avond gevoed worden, merk ik, en niet zelf rondzappen en, zoals Wilbert ook schrijft, oude dingen vinden. Ik hoopte op een goeie Radio 1-avond, maar rond de tijd dat ik wilde gaan luisteren, was daar Langs de lijn. Tja.

  Liveblog vond ik ook te “actief” voor een avond als deze.

  O ja, voor de duidelijkheid: ik heb geen tv.


  5 november 2008 om 08:52
  ewout@onedaycompany.nl

  o, een combinatie : Nederlandse TV al snel uitgezet : voelt toch altijd alsof je een bord eten opnieuw opgewarmd ziet worden. Dan maar het directe nieuws via TV bij CNN. Daarnaast veel websites: CNN.com, Politico.com, Slate.com, Intrade.com.

  Vannacht om uur of 1, half 2 was het wel genoeg. Vanochtend kwam mijn zoon om half 6 de boel wakker schudden en toen was het weer CNN wat de klok sloeg.


  5 november 2008 om 09:15
  wilbertbaan

  Dat was mij nog niet eens opgevallen. Dus even voor de duidelijkheid, er zit geen cynisme in mijn eerdere reactie 🙂


  5 november 2008 om 10:41
  Karlijntje

  @paul kreeg hem net inderdaad ook via Twitter, supermooi!


  5 november 2008 om 11:32
  Karlijntje

  @floris, oh wat stom! Ik heb enorm zitten klooien met zoeken naar die video (eens met wilbert daarover!) en uiteindelijk de verkeerde erin gezet… Het is aangepast, dank!


  5 november 2008 om 11:35
  Karlijntje

  cool! Ik zie net dat mijn slideshare is geselecteerd voor de homepage van Slideshare!

  Krijg net dit mailtje:

  Hey karlijn!

  Your slideshow has been included in the ‘Spotlight section’ on the SlideShare homepage.

  The spotlight is now on YOUR CREATION!


  5 november 2008 om 12:27
  Edwin

  Het internet is voor mij niet dé uitgelezen nieuwsbron voor dit soort zaken, teveel info met te weining journalistieke waarde.

  Voor hot wereldnieuws maak ik sinds decennia gebruik van CNN..tevens een betrouwbare online newssource trouwens…


  5 november 2008 om 16:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!