5 personal branding lessen van Obama en McCain

4 november 2008, 08:09

Negen van de tien Nederlanders verkiest Obama boven McCain, volgens de Stemwijzer. In mijn BNR Nieuwsradio carrière item van gistermiddag spraken we over de personal branding lessen die we kunnen trekken uit de titanenstrijd tussen McCain en Obama.

Hoe weren zij zich tegen de door de opponent opgeplakte merkwaarden, waar ze eigenlijk niet zo blij mee zijn, zoals het overjarige van McCain of juist de onervarenheid van Obama? En wat kan jij als professional leren van de jonge, dynamische veranderaar tegen de ervaren strijdlustige patriot.

Les 1: Weet dat iedereen genoeg te bieden heeft om in zijn niche een personal brand te zijn

Les 2: Wees jezelf en weet daarmee je publiek te raken

Les 3: Maak de stap van functionaris naar persoonlijkheid en van verleden naar toekomst.

Les 4: Creëer een belevingswereld om je heen en wees geen one-trick-pony

Les 5: Weet dat er ook mensen zullen afhaken, en begrijp dat dit ok is (behalve als je president van de US wil worden!)

Presentatrice Harmke Pijpers herinnerde zich tijdens de uitzending – met haar opvallende overstap van Radio 1 naar BNR Nieuwsradio nog vers in het geheugen, hoe het voelt als je opdrachtgever je personal brand niet begrijpt en je in een hokje wil duwen waar je niet in past. “NIet doen, mensen!!” Luister hier naar het hele BNR Nieuwsradio-item.

{title}

Spreker, entertrainer, bestselling auteur; over talenten, passie en ontwikkeling; Succesvol voorbeeld van z’n eigen theorie; als ondernemer, vader en inspirator. Huub is oprichter van Talentenbureau TalentFirst, een broedplaats voor mensen die kiezen voor maximaal rendement uit hun talent en leven vanuit hun passie. TalentFirst biedt een breed en toegankelijk pakket van coaching, training, events, workshop, publicaties en gadgets: inspirerend, motiverend en praktisch. Als voorman van TalentFirst verzorgt Huub: lezingen, boeken, trainingen, workshops, talentenprogramma’s, persoonlijke coaching, voor bedrijf en particulier, van 10 tot 2500 personen. Onderwerpen en boektitels: - Leven vanuit je talenten - Doorbraak naar je droombaan - Het merk IK ® - Ontdek je X-factor - Een onweerstaanbaar CV - 365 vakantiedagen out-of-the-box – dynamisch – energiek – luchtig – laagdrempelig – doordacht – snel – verdiepend – een unieke combinatie tussen inhoud en entertainment

Categorie
Tags

2 Reacties

    Carola

    4 jaar na dato, maar toch wil ik even reageren. Je zegt dat Obama zich niet beperkt tot personal branding, maar hij is het merk toch juist? Is dan niet juist personal branding? Dat ijzersterke merk wat hij om zich heen heeft gebouwd is hij, niet zijn partij, hij. Amerikanen geloven in hem, in hoe hij is, in hoe hij dingen wil aanpakken. Wellicht heeft hij een goed PR-agent gehad en een ontzettend goede speechschrijver, maar hij is en blijft het gezicht van dit samenhangend geheel. Ook ik moet zeggen dat mijn achtergrond gekleurd is als Obamafan, maar het is zijn gedrag en manier van handelen dat mij zo aanspreekt.


    23 november 2012 om 20:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!