Crisis? Aan de guerrilla!?

Crisis? Aan de guerrilla!?

{title}Voor diegenen die nog niet crisismoe zijn, deze keer een Facts Inside over de donkere-krediet-dagen en hoe dat nu toch met de advertentiebudgetten moet. Twee ontwikkelingen die recent op dit blog aan bod kwamen: de tarieven voor online display advertising dalen en de mediabestedingen dalen.

Te wijten aan de kredietcrisis of niet, het zou zo maar eens kunnen zijn dat er weer flink beknibbeld moet gaan worden en we massaal, zo creatief mogelijk op zoek moeten naar alternatieven. Wellicht is het goedkopere guerrillapad een optie? Wat denkt u? Of eigenlijk: wat betekent de kredietcrisis volgens u voor reclamemakers, adverteerders en exploitanten en wat is uw oorlogsstrategie? Houdt er bij het verklappen van dat laatste rekening mee, dat uw reactie mogelijk doorgeplaatst wordt in MarketingTribune


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Dan trappen wij vast af: http://www.molblog.nl/media/7725

  geplaatst op
 • Wat is er gebeurd met anticyclisch investeren?

  En is het niet zo dat bij adverteren het niet gaat om hoeveel je uitgeeft, maar hoe de verhouding is tot wat je aan extra inkomsten genereert? Ik heb nog nooit een adverteerder gehoord die niets wilde uitgeven, maar wél adverteerders die waar voor hun geld wilde hebben!

  Accountabilty en meetbaarheid wordt belangrijker als er meer op de centen gelet moet worden. De media die daarin kunnen voorzien zullen profiteren.

  geplaatst op
 • Ja, en als iedereen anticyclisch gaat inzetten, wordt dat dan niet automatisch 'cyclisch'?

  geplaatst op
 • De gevolgen van de kredietcrisis versterken de behoefte aan resultaat. Reclame draait niet langer om de mooiste kleur geel, maar om nieuwe inzichten. Om pragmatische creativiteit gemixt met slimme media inzet. Dit is iets waar veel grote bureaus nog een slag kunnen slaan en de kleinere “exoten” een voorsprong hebben. Ik kan voor ons zelf speken, bovenstaande manier van werken legt ons geen windeieren.

  geplaatst op
 • Hier wat inspiratie voor degenen die wel het guerilla pad op moeten

  http://www.slideshare.net/rogiertje/51-guerrilla-marketing-advertisements/

  geplaatst op
 • @Carole

  Bedankt voor de slideshare! Er staan een aantal briljante ads tussen!

  geplaatst op
 • De kredietcrisis die door de 'slechte' hypotheken in de VS ontstond kan nog verdere gevolgen krijgen als blijkt dat de creditcard schulden ook 'slecht' zijn. Tijdens Marketing3 - dat door de economische crisis het roer omgegooid heeft en nu focust op de vraag hoe marketeers met deze crisis om kunnen gaan - zal Jeroen Bours (die aan de wieg stond van de bekende MasterCard Priceless campagn) hier op ingaan.

  geplaatst op
 • In China hoor ik om me heen dat de totale marketing budgetten voor 2009 omlaag gaan, maar dat het online deel juist stijgt (want effecten zijn beter meetbaar en advertising is meer targeted). Het zou dus wel eens zo kunnen zijn dat de financiele crisis een positief effect heeft op de online advertentiebestedingen.

  geplaatst op
 • Grappig toch, dat mensen in tijden van crisis opeens op zoek gaan naar 'slimme oplossingen'. Alsof je anders niet slim om moet gaan met budgetten? Oftewel, in goede en slechte tijden is guerrilla marketing je vriend! Maar natuurlijk worden guerrilla tactieken (nog) vaker ingezet als de budgetten krimpen. Want met guerrilla kan je ook met een minder groot budget, toch een grote klap uitdelen. Mijn troepen staan in ieder geval opgelijnd en als Chief Guerrilla Officer bij Lowe & Draftfcb zeg ik dan ook, laat die crisis maar komen! Of beter, doorzetten.

  geplaatst op
 • 'Op dit moment blijven we vol vertrouwen dat we kunnen profiteren van een mogelijk langere periode van onzekerheid en verwachten we marktaandeel te kunnen winnen bij adverteerders die in toenemende mate interesse tonen in een ROI-gedreven dienstenaanbod.' Luke Taylor, ceo LBi International AB (uit zijn statement bij 3de kwartaalcijfers).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.