SlideshareReview (6): What the F**k is SM?

SlideshareReview (6): What the F**k is SM?


Met een eervolle vermelding in de World’s Best Presentation Contest 2008 kan deze slideshow natuurlijk niet ontbreken in de SlideshareReview. De presentatie zit vol met cijfers over de enorme hoeveelheid bezoekers van Social Media die de lezer moeten overtuigen: het is tijd om op die trein te springen. Want je blijft toch geen tv-commercials maken!

 

 

 

Marta Kagan (social media evangelist) licht elders de herkomst van de cijfers toe. Ze laat niet alleen de harde waarheid zien ten aanzien van de oude media, maar ook de resultaten van het social media experiment van Nike genaamd NikePlus.com. Nike heeft samen met Apple iTunes een online experience gemaakt rond de offline bezigheden hardlopen en muziek luisteren (zie ook dit artikel van Gijsbregt Brouwer: ‘Nikeplus op de iPhone 3G is de toekomst voor Nike en Apple in de sport’). Met afgeleide diensten zoals muziekmixen speciaal voor hardlopen, het vastleggen van je eigen loopprestaties en het uitdagen van andere lopers uit de community. Wat betreft de resultaten vertaal ik Marta even letterlijk want ze is leuk!

“Maar wat zijn de cijfers? Wat is de ROI? Waar is de biefstuk?! Kijk hier maar eens naar vrienden! Van Februari tot Augustus hebben Nike+ leden 50,000,000 miles hard gelopen, in 14,000,000 sessies, hebben ze 450,000 uitdagingen geplaatst en is de grootste hardloopclub van de wereld ontstaan met meer dan 75,000,000 leden!!!!!!

En hier is het kroonjuweel:

  • 40% van de leden zonder Nike+ gingen over tot AANSCHAF!
  • 94% van de consumenten zullen NikePlus.com aanbevelen bij een vriend!
  • Wat was de laatste keer dat uw marketingcampagne tot een 40% conversie tot verkoop leidde? Ik laat mijn zaak rusten.”

Marta geeft een stappenplan voor het formuleren van een Social Media Strategie:

  1. Luisteren
  2. Meedoen in de zin van een meepraten
  3. Controle uit handen geven
  4. Meedoen in de zin van je eigen community opstarten

Ik mis hier de stap METEN. Marta gebruikt zelf de kracht van cijfers om ons te overtuigen. En we hebben overtuigend materiaal nodig want het is nog wel erg eng allemaal: controle loslaten, open en eerlijk en authentiek zijn. Zijn uw hoger management en de afdeling Communicatie er al aan toe?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Wat een misleidende titel hahaha

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.