Wereldkaart van meest populaire zoekmachines

Wereldkaart van meest populaire zoekmachines
, Upstream
@marcoderksen

Wereldkaart van meest populaire zoekmachines

Ik kende de Oxyweblog al van de map of social networks, maar recentelijk hebben ze ook een map of search engines gemaakt. Een prachtig overzicht van welke zoekmachine het populairst is per land. Het zal niemand verbazen dat Google de wereldmarkt domineert. Enkele uitzonderingen zijn Rusland waar Mail.ru het meest populair is en een aantal Aziatische landen waar Yahoo! en Baidu het meest populair zijn.


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Dit is wel grote stappen snel thuis. Als we in detail kijken zou je bijvoorbeeld zien dat hier in Haarlem zoekmachine Feeder veruit favoriet is.

  geplaatst op
 • Ik wil natuurlijk wel eerst de cijfers zien Karel voordat ik je geloof! ;-)

  Iets anders, wie heeft er harde feiten over zoekmachine-gebruik per land en wellicht inderdaad per regio? Is er voor Nederland een gebruikersoverzicht per regio? Ik ben daar zeker in geinteresseerd nu ik me ook wat meer op de regio richt!

  geplaatst op
 • Krijg net de tip door dat in Rusland niet Mail.ru maar Yandex.ru het grootst zou zijn (zie ook: Grootste Russische zoekmachine Yandex.ru naar de beurs).

  geplaatst op
 • @Marco: ik kan me uit de STIR cijfers nog herinneren dat er wel dingen zitten m.b.t. bijvoorbeeld opleiding. ilse heeft nog steeds een redelijk gebruik (ja, echt) in de middelbaar en lager opgeleiden ouder dan 30 geloof ik.

  Het is trouwens wel grote stappen snel thuis, want daar waar google in NL iets van 95% doet, is het in de US toch veel minder? Daar spelen Yahoo met Live toch ook een hele grote rol nog? Idem voor de social networks, Myspace regeert de US, maar Facebook is niet niemand daar.

  geplaatst op
 • @Bas: de wereldkaart is niet meer dan een aardigheidje; maar het geeft wel aan hoe Google wereldwijd de macht naar zich toe aan het trekken is.

  Wie heeft detailgegevens over gebruik zoekmachines per land?

  geplaatst op
 • Ivoorkust (Yahoo) is correct, maar ik blijf stug google gebruiken :-)

  In Ivoorkust is duidelijk een link tussen search en webmail gebruik.

  geplaatst op
 • Leuk overzichtje om een indruk te krijgen. De data is afkomstig van Alexa en derhalve wordt alleen gedrag van mensen die de Alexa-toolbar hebben geinstalleerd wordt meegenomen. Ik denk dat derhalve vooral in de kleinere landen de cijfers iets minder betrouwbaar zijn. Ik vind het lichte vlekje in voormalig Tsjechoslowakije wel erg opmerkelijk.

  geplaatst op
 • Leuke visualisatie van de meest gebruikte zoekmachines wereldwijd.

  Jammer is inderdaad dat het is gebaseerd op Alexa data, wat niet al te betrouwbaar is. Dat neemt niet weeg dat het goed bruikbaar is voor een algemene overview.

  geplaatst op
 • Ik had dit al twee maanden geleden gemaakt plus vergelijking met cijfers van ruim 4 jaar geleden maar zonder kaart :

  Google search websites volgens Alexa.com wereldranglijst (25-07-2008):
  http://www.pcplein.nl/#googlesearchwebsites2008

  Google web sites value 25 april 2004:
  http://www.rssreader.com/google.htm

  geplaatst op
 • Leuke lijst Rene, thx!

  geplaatst op
 • Wel opmerkelijk dat in Cuba iedereen Yahoo gebruikt ipv Google...

  geplaatst op
 • Ik heb recent nog een artikeltje gepubliceerd :
  http://www.edwinsdesignlab.be/blog/2008/08/20/marktaandeel-zoekmachines-wereldwijd/
  Tja cijfers, vanwaar komen ze? wie stelt ze samen? op welke basis ?
  Beschouw het als een indicatie, 100% betrouwbare cijfers zijn bijna onmogelijk omdat geen enkele bron een objectief inzicht heeft in de totaliteit van zoekopdrachten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.