Emerce eDay 2008 (verslag)

Emerce eDay 2008 (verslag)
, Upstream
@marcoderksen

Emerce eDay 2008 in De Doelen in Rotterdam (Fotografie: Mangrove)

Vanmorgen vroeg opende Jeff Howe, Wired-redacteur en bedenker van de term Crowdsourcing, Emerce’s eDay 2008. Terwijl Matthijs van den Broek en Marloes Eshuis op locatie druk aan het filmen zijn, volg ik op afstand de liveverslagen via eDay Radio, Twitter, Flickr, Mobypicture en diverse blogs. Zo schrijft Marjolijn Kamphuis op Dutchcowgirls dat Howe het moelijk heeft bij zijn presentatie:

(...) WIRED journalist Jeff Howe kampte tijdens het Social Strategy Event in de Westergas afgelopen mei al met een flinke jetlag, en ook zijn tweede trip naar Nederland voor eDay vandaag verliep niet zo soepel als gehoopt. De bedenker van de term Crowdsourcing heeft het aan het begin van zijn presentatie in de Rotterdamse Doelen zelfs zo benauwd dat hij bijna flauw valt op het podium. Gelukkig hervindt hij zichzelf in een verhaal dat in grote lijnen hetzelfde is als de presentatie die hij eerder dit jaar in Amsterdam gaf. (...)

Voor wie zijn presentatie tijdens zowel Social Strategy Event en eDay heeft moeten missen, verwijs ik naar een eerder interview met Jeff Howe.

Verslagen tot nog toe:

To be continued…


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • Ook aardig: http://www.edaymashup.nl

  geplaatst op
 • @ruttrump: dank voor de aanvullende link!

  geplaatst op
 • Ja, Matthijs van den Broek en Marloes zijn druk aan het filmen. Het interview met Brian Kalma van Zappos wordt een kraker, morgenochtend first thing! ;-) Zelfde geldt voor het interview van Marloes met Joris van Heukelom van Ilse.

  Ook komt er nog een reportage aan, van alle stands: wat doen ze, what's new. Kijken dus!

  Op dit moment mogen de heren van Nokia Trends Lab in de grote zaal presenteren. Beetje een promoverhaal, moet ik zeggen.

  geplaatst op
 • @Matthijs: hoeveel bezoekers zijn er en wat is je eerste indruk van eDay?

  geplaatst op
 • Het is redelijk druk, maar niet vol (weet niet of je dat uberhaupt redt in die enorme grote zaal van De Doelen). Verder goede sfeer, prima programma en f&b;is ook goed geregeld. Lijkt iets kleins, is best belangrijk. Ik vond presentatie van Howe erg warrig; de beste man had nauwelijks geslapen, en het gekke was, dat was tijdens de SST toen ik hem sprak ook al zo. Toch raar, want ik kan me voorstellen dat er tegenwoordig een redelijke zak geld betaald moet worden om Howe binnen te halen.

  Keynote van Kalma was erg gaaf, komt ook omdat ik wist dat ik hem daarna lang mocht interviewen. Verder veel, heel veel stands, daar gaan we zometeen langslopen met de camera. Nokia valt tegen, Spill Group kan ik helaas niet bij zijn, heb op verkeerde paard gewed. Dus wellicht dat iemand anders dat verhaal heeft.

  geplaatst op
 • Inmiddels weer een aantal links naar verslagen toegevoegd. Met name de dutchcowboys en -girls zijn vandaag erg aktief met live bloggen.

  Op twitter komen met vlagen indrukken van eday door. Zo lijkt de presentatie van Ajax een aanfluiting, is de techniek niet helemaal optimaal, is de presentatie van Han Gerrits over Innovatie een succes, krijgt Joris van Heukelom applaus (voor zijn presentatie over Henk en Pim) en zijn de meeste twitteraars iha postief over eday als geheel. Ben benieuwd naar de verslagen na afloop!

  geplaatst op
 • Techniek niet optimaal? Ik heb 1 van de 9 uur internet gehad. Dat is pas een aanfluiting voor een beurs die met name gericht is op nieuwe media.

  Verder was het wel erg geslaagd. Gezellige bedoeling en leuke stands!

  geplaatst op
 • @matthijs ik vond de presentatie van spil (nog maar één l zoals Peter Olsthoorn al was opgevallen) tegenvallen. Als je zo´n grote speler bent moeten er mooie cases te presenteren zijn. Ik heb ze niet gezien. Wel onder de indruk overigens van de prestaties van deze Nederlandse spelers, wist niet dat ze zó groot waren.

  geplaatst op
 • Lees net dat Hyves tijdens eDay is uitgeroepen tot website van het jaar. Heeft iemand de details (anders dan het ANP-bericht dat inmiddels is rondgestuurd)? Op de site van Website van het Jaar staat opmerkelijk genoeg nog niets.

  geplaatst op
 • Opnieuw een prachtige fotoserie van Guido van Nispen van eDay:
  http://www.flickr.com/photos/vannispen/sets/72157607362938907/

  geplaatst op
 • Marco dank je voor het compliment. Gelukkig was Jeff tijdens de IPAN sessie met hem weer wat beter, maar het was inderdaad zorgelijk aan het begin van de dag... Ik vond Eday een heel mooi programma hebben en Lawrence Lessig zorgde samen met Jeff voor de hoogtepunten wat mij betreft.

  geplaatst op
 • @Marco/All: Ik heb een filmpje gemaakt van de uitslag (beetje rare sessie), die komt morgen wel ergens online bij de videorepo....

  Wat voor details zou je willen horen? Tweede was Marktplaats, derde was Google als ik het me goed herinnner ;-)

  geplaatst op
 • Gelukkig hadden we gedurende dag bij de Rhinofly stand wel wat eigen wifi. Was ook niet altijd optimaal door UPC storingen, maar ik was erg blij te zien dat veel bloggers en Twitterazi steeds even bij ons kwamen buurten. Daarmee zag je de aloude restaurant-theorie: Bij een druk restaurant schuif je sneller aan dan bij een leeg. :-)
  Wij hebben in elk geval een geslaagde eDay gehad, inclusief presentatie over online arbeidsmarktcommunicatie (later vandaag online).

  geplaatst op
 • Hmmm, ik vond eerlijk gezegd de meeste presentaties niet zo hoog van niveau. En erg reclameachtig vanuit de bedrijven.. Eigenlijk maar 1 echt goede presentatie meegemaakt van IG over Arbeidsmarktcommunicatie.

  geplaatst op
 • @Tim: Heb je de laatste van Creative Commons ook gezien? Dat was echt een kraker, een van de beste presentatie die ik tot nu toe ergens gezien heb. Zat alles in, prachtig opgebouwd, op het puntje van mijn stoel gezeten. Wél eerder nice, dan need to know. Hoop dat iemand daar nog een verslag over heeft, ergens.....

  geplaatst op
 • @Matthijs
  Nee die heb ik helaas niet gezien. Kan idd helaas niet alles volgen. Ben ook iets eerder weggegaan ivm hoofdpijn (waarmee ik niet wil insinueren dat het door de presentaties kwam)

  geplaatst op
 • Emerce heeft inmiddels de meeste presentaties online gezet:
  http://www.slideshare.net/Emerce

  geplaatst op
 • @Matthijs hier mijn verslag van Lessig, vrijdagochtend pas online gezet: http://www.dutchcowgirls.nl/events/604

  Vond Lessig inderdaad by far de beste presentatie deliveren, op de voet gevolgd door Brian Kalma en Joris van Heukelom. Een zeer geslaagde eDay, waarbij alle sprekers zich wonderwel perfect aan het thema 'Open Up' hielden waardoor het een samenhangende en inspirerende dag was.

  Het gebrek aan wifi was echt naadje als je je best doet om 'live' verslag te doen, maar lekker los met Ricky Rivaro & the Twitter Gang op eNight maakte veel goed.

  Ook hulde voor de mannen en vrouwen van Mangrove trouwens, die voor wokdiner, redbull meisjes, massages, alcoholische versnaperingen en gezelligheid zorgden tussen het congres en eNight in!

  geplaatst op
 • Voor wie het verhaal van Lawrence Lessig nog eens terug wil zien:
  klik hier voor zijn vorige presentatie.

  Zoveel scheelde het afgelopen donderdag niet met hetgeen hij op TED heeft verteld. Dat kan ook niet anders, want zijn stelling is nog super-actueel.

  Na afloop vertelde Lessig me overigens dat hij sommige slides en voorbeelden aanpast aan het land waar hij op dat moment is.

  geplaatst op
 • @Marjolijn en Jim: Thanks! Vond Lessig inderdaad ook de beste.
  @Tim: zonde, maar Jim heeft het voor je opgelost ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.