• Mobile
  wordt gesponsord door

Interview Younghee Jung (Nokia)

Interview Younghee Jung (Nokia)

‘I have been studying on mobile technology as facilitator of interaction and catalyst of social changes since 2000. I am a global nomad trying to find the meaning of true home’. Dat schrijft Younghee Jung van Nokia op haar website. Ze is een reiziger, een antropoloog. Altijd op zoek naar inspiratie vanuit ‘vergeten’, onontgonnen doelgroepen. Ze reisde naar de sloppenwijken van Rio, Mumbai en Accra voor Nokia’s project Open Studio.

In bovenstaande video, opgenomen tijdens de SocialStrategyTalk van vorige week donderdag (zie ook: ‘Pim Betist: Waar moet het heen met SellaBand?’), praat Jung over innovatie in mobiele technologie, over ‘milking the masses’, over het omzetten van ideeën in nieuwe telefoons (doet ze niet) en over haar eigen favoriete telefoon van de toekomst (‘die moet het gewoon dóen’).

Een gedeelte van deze presentatie komt overeen met de presentatie die Jung gaf op de SocialStrategyTalk. Vanaf sheet 21 wordt het Future Urban project uiteengezet. Erg interessante manier van werken om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen in ‘emerging markets’, wat mij betreft. Maar: wat doet Nokia eigenlijk terug voor die gemeenschappen? Heel concreet wordt Jung daar niet in, en dat is wel jammer.


Het strakke camera- en regiewerk alsmede het geluid in bovenstaande video is van Erik van Roekel.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Leuk om nog even interview te zien. Vond de presentatie interessant starten, maar uiteindelijk veel teveel voorbeelden aandragen van die urban communities en te weinig over daadwerkelijke vernieuwingen.

  geplaatst op
 • Eens - een charmante presentatie waarbij een goed offline onderzoek uit de doeken werd gedaan - maar ik miste wel de verbinding naar online communities. Juist daar ligt de uitdaging om de wisdom of crowds door te vertalen naar concrete vernieuwing. Offline zijn er genoeg succesvolle voorbeelden te benoemen, maar online zijn deze voorbeelden dunner gezaaid.

  geplaatst op
 • @Laurens T en Maarten: Het gekke was, dat ik haar in het interview een stuk relaxter vond dan tijdens de presentatie. Vond haar eigenlijk geen hele goede spreker. Maar wat ze doet is razend interessant. Vind het alleen gek, dat ze niet het gevoel heeft met innovatie bezig te zijn. En ik vind inderdaad ook, dat er bij Jungs presentatie op de SST wat verbindingen ontbraken. De koppeling met business development ontbrak in zijn geheel. Daar heb ik haar ook naar gevraagd. Maar het blijft een beetje vaag.

  geplaatst op
 • Toch interessant dat er een "antropoloog" op dit niveau haar zegje doet. Zij is geen antropoloog, maar een designer btw! Anyway, cultureel antropologen zijn steeds vaker in deze discipline (marketing) werkzaam. Het geeft vooral aan het gebruik van de producten afhangt van cultuur en identiteit. Opvallend is dat deze Koreaan werkt bij Nokia - en niet bij Samsung of LG!

  geplaatst op
 • @Jonbolt: dank voor je opmerking, heb haar cv niet nagetrokken, dat blijkt. Ze operéért in ieder geval wel als antropoloog, denk ik! Als je gelijk hebt (dat cultureel antropologen steeds vaker in marketingdisciplines werkzaam zijn) dan lijkt me dat een interessante ontwikkeling!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.