Gaan Dutch Media Professionals concurrentie aan met iMMovator?

Gaan Dutch Media Professionals concurrentie aan met iMMovator?

iMMovator Crossmedia CafeHeel stilletjes zijn Anton van Elburg, Jeroen Jonker Roelants, Job Twisk en Hella Hueck bezig het netwerk van Dutch Media Professionals aan het uitrollen. Om te beginnen hebben de initiatiefnemers de LinkedIn-groep gekoppeld aan de webblog RethinkingMedia. Voor deze blog zijn ze al een tijdje op zoek naar bloggers die hun licht willen laten schijnen over veranderingen rond zowel kranten, tijdschriften, tv, radio als het web. Tot zover was het allemaal nog niet zo heel spannend, er worden wel vaker groepblogs gestart. Deze keer gaan de initiatiefnemers een stap verder. Afgelopen week kregen alle leden van de LinkedIn-groep een email met daarin de aankondiging dat de groep ook start met het organiseren van kleine en grotere events. Om te beginnen een event voor 300-350 deelnemers op woensdag 19 november in De Rode Hoed in Amsterdam. Dat event is gratis voor leden. Om sponsors te kunnen werven om dit te bekostigen, hebben ze een stichting opgericht.

Daarmee lijken de Dutch Media Professionals direct de concurrentie aan te gaan met iMMovator Crossmedia Network. Het iMMovator Cross Media Network is immers ook een netwerkorganisatie die zich richt op versterking van de cross media sector met de nadruk op innovatie en economische rendement. Onder de ‘cross media sector’ verstaat de organisatie de toenemende integratie van radio, televisie, internet, mobiel, print en events. Het is me nog niet helemaal duidelijk wat de reden is van nog een platform, maar wellicht dat de concurrentie een impuls weet te geven aan de crossmedia-ontwikkelingen in Nederland. Ik wens de initiatiefnemers in ieder geval heel veel succes!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ronald ter Voert:

  (...) Denk dat dutch media met wel eens behoorlijk groot kan worden. immovator krijgt echter 4 ton euro subsidie,niet onbelangrijk. (...)

  Waar komt die subsidie vandaan Ronald?

  geplaatst op
 • Marco, natuurlijk is er ruimte voor meerdere initiatieven op dit vlak (net zoals er ruimte is voor meerdere marketingblogs bijvoorbeeld).

  De reden dat we Dutch Media Professionals hebben opgezet is dat er naar onze mening te weinig bruggen worden geslagen tussen broadcast, print, web, outdoor e.d. Veel bestaande initiatieven zijn opgezet vanuit 1 specifieke branche (TV, uitgeverij, ..) en om er dan een 'crossmediaal' tintje aan geven wordt er soms wel 'ns over de schutting gekeken. Daarnaast is de ene groep al bezig met 'web 3.0' waar de andere nog niet eens over de eerste gevolgen van de digitale revolutie heen is.

  Met het groepsblog (RethinkingMedia) en events hopen we de discussie een stimulans te geven. Om uiteindelijk de diverse groepen "te inspireren, met elkaar in contact brengen en elkaar helpen ‘groeien’.".

  geplaatst op
 • @Jeroen: heeft mi zeker kans van slagen en zoals gezegd, heel veel succes!

  geplaatst op
 • Zeker een interessant initiatief. Ondanks het feit dat de (meeste/alle) media nogal geobsedeerd is met zichzelf was er nog niet echt sprake van een media-variant van MarketingFacts :-)
  Wanneer dit goed aangepakt gaat worden, en ik denk dat dit wel goed zit, dan kan dit iets heel moois worden.

  geplaatst op
 • @marco: die komt van allerlei subsidiepotjes van rijks- en lokale overheden. Volgens mij veelal ter stimulering van crossmediale activiteiten/synergien...

  geplaatst op
 • iMMovator is blij met al dit soort initiatieven. Ons doel is het innovatief vermogen van de sector aan te wakkeren en dat doen we door niet in concurrentie te gaan met anderen maar waar mogelijk samen te werken. Het lijkt me leuk en nuttig het netwerk van de Dutch Media professionals te gaan helpen en ik wens ze alle succes van de wereld.
  Ton van Mil

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.