• Mobile
    wordt gesponsord door

Ook IAB US werkt aan video advertising protocol

Ook IAB US werkt aan video advertising protocol
,
De Nederlandse online video advertising Taskforce van het IAB richt zicht zich al enige tijd op de standaardistatie van online video advertising in Nederland. Enkele maanden geleden werd de standaard voor de preroll advertentie uitgebracht en in september volgt de standaard voor Invideo overlay advertenties. Dit gaat om een transparante laag over de video waarin creatieven, binnen de marges, reclame boodschappen kunnen verwerken en tonen over de video.

Standaardisatie zal de relatief jonge video advertentie markt op gang brengen. Om die reden wordt door de technische werkgroep van deze taskforce al enig maanden gewerkt aan een protocol. Dit protocol is bedoeld om alle video players te kunnen laten praten met de vele verschillende advertentie servers in de markt. Wanneer bij de bouw van nieuwe players rekening wordt gehouden met de voorschriften van dit protocol zullen zij daarmee direct commecieel inzetbaar zijn wat advertentie aanlevering en inkomsten betreft.

Ook het IAB in de V.S. al enige tijd aan een videoprotocol (zie oa CNet). Bij een dergelijke ontwikkeling wordt uiteraard vergeleken en internationaal gestandardiseerd maar er worden tevens ook markt specifieke onderdelen per protocol uitgewerkt. Het protocol zal in het najaar worden uitgebracht en zal tevens ter sprake komen op de Online Video Advertising Summit 2008 van het IAB in de Westerunie te Amsterdam op 30 september.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Dolf, is er online al iets meer te vinden over het Online Video Advertising Summit 2008?

    geplaatst op
  • Het congres "Online video advertising summit 2008" wordt door het IAB georganiseed samen met congres organisator Waddameeting. Op de site van Waddameeting kan vanaf 5 augustus worden ingeschreven. http://www.waddameeting.com

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.