Google koopt Digg voor ca. 200 miljoen dollar

Google koopt Digg voor ca. 200 miljoen dollar

Google koopt Digg voor ca. 200 miljoen dollarHet gerucht gaat al enkele maanden dat Google de populaire Amerikaanse democratische nieuwssite Digg gaat overnemen. Volgens Michael Arrington van TechCrunch, is de onderhandeling tussen beide partijen in de eindfase en wordt Digg overgenomen voor een bedrag van ca. 200 miljoen dollar.

Digg is een democratische nieuwssite waarbij de lezers bepalen wat het nieuws is. Iedereen die zich registreert kan op internet gevonden artikelen toevoegen aan de website. Door op artikelen te stemmen, bepalen bezoekers de nieuwswaarde ervan. De website bestaat sinds november 2004, als experiment van Kevin Rose, Owen Byrne, Ron Gorodetzky en Jay Adelson. Pikant detail is dat Microsoft momenteel alle advertenties nog voor Digg verzorgt.

Google experimenteert al een tijd met een Digg-achtig concept waarbij het gebruikers de mogelijkheid biedt om hun mening te geven over zoekresultaten. De verwachting is dat Google na de overname Digg zal gaan inzetten bij de verdere doorontwikkeling van Google News.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • I digg this post!

  geplaatst op
 • Verschrikkelijk al dat soort sites als Digg, EKudos of Nujij. Ze voegen niets noppes nada toe

  geplaatst op
 • @Rene: herstel, jij vindt dat ze niets toevoegen. Het grote aantal Digg-users denkt daar iets anders over ;-)

  geplaatst op
 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook mijn bedenkingen heb over deze overname. Waarom een bedrag van 200 miljoen dollar betalen voor een techniek die eenvoudig zelf is te implementeren (sterker nog, dit hebben ze al gedaan) en een groep gebruikers die heel erg gericht is op Digg zelf en waarschijnlijk veel minder interessant is voor Google of Google News?

  Weet iemand uberhaupt om hoeveel leden (en de activiteit van de leden) het hier gaat?

  geplaatst op
 • Was google niet lang geleden in de race voor de advertenties van Digg en heeft microsoft niet die deal gekregen. Met een overname zou men daar wel iets aan kunnen doen wellicht...

  geplaatst op
 • De koop van Digg lijkt toch niet door te gaan volgens TechCrunch:
  http://www.techcrunch.com/2008/07/26/google-walks-away-from-digg-deal/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.