Nederlandse jongeren leven online

Nederlandse jongeren leven online

Alle vormen van internet en mobiele telefonie zijn een dagelijkse levensbehoefte voor jongeren en spelen een belangrijke rol bij het aangaan, opbouwen, onderhouden en beëindigen van relaties. Bijna de helft van de jongeren geeft aan ‘liever een dag niet te eten, dan een maand geen internet te mogen gebruiken’. Jongeren communiceren via hun mobiel of laptop, zo blijkt uit een insight onderzoek (ppt) uitgevoerd door MeMo² in de maand juni onder ruim 700 Nederlandse pubers en jonge volwassenen. En als men mocht kiezen dan is internet het meest misbaar (51%), gevolgd door de mobiele telefoon (31%) en televisie (14%) (via: Young Marketing).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Moet het niet zijn : 'internet het meest onmisbaar' ? :-)

  geplaatst op
 • @Steven
  Ja, dat klopt. Het onderzoek heeft aangetoond dat wanneer jongeren wordt gevraagd welk medium zij het slechtst zouden kunnen missen, meer dan de helft ‘internet’ aangeeft. Daarna volgt de mobiele telefoon en pas op de derde plaats komt de TV.

  geplaatst op
 • Dit is toch niet echt nieuws - is al jaren bekend dat jongeren online hun levens leiden en zelf beslissen wanneer ze wat consumeren aan media : wij hebben hier recentelijk in Engeland ook onderzoek naar laten doen en het bleek zelfs dat wanneer we vroegen "wat zou je doen met een kwartier vrije tijd" respondenten spontaan zeiden "mijn sociale netwerk updaten!"

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.