Nijmeegse vierdaagse live via internet

Nijmeegse vierdaagse live via internet

Nijmeegse vierdaagse live via internet

Vanmorgen om 4 uur is de 92ste Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan en zijn de eerste van de ca. 40.000 lopers vertrokken voor een tocht van een 50 kilometer langs de Waalbrug, Lent, Doornik, Bemmel, Huissen, Elden en Elst. Uiteraard kan de ‘Walk of the World’ ook via internet worden gevolgd. Alhoewel de officiele site er vanmorgen uit lag, zijn oa de Gelderlander, Omroep Gelderland en NU.nl aanwezig om live verslag te doen:

Dennis van Luling schrijft op NU-blog dat NU.nl en de Vierdaagse onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Jarenlang hield Rik Nizet ter plaatse de dagelijkse stand van zaken van het evenement bij. Rik is inmiddels vertrokken, maar de aandacht voor de Vierdaagse is er niet minder om. Een groot deel van de NUsport-redactie is aanwezig in Nijmegen. Naast het actuele Vierdaagse-nieuws in de speciale NUbijlage is er vanaf vandaag extra aandacht voor ingezonden foto’s van wandelaars en toeschouwers op NUfoto en laat NUkaart de actuele buienradarbeelden en weersverwachting zien.

Ook de Gelderlander heeft met vierdaagseplein.nl een speciale Vierdaagse-bijlage. Traditiegetrouw biedt het regionale dagblad veel achtergrondnieuws en -verhalen van de Vierdaagse. Aardig is dat de Gelderlander onder hun abonnees aktief heeft gezocht naar negentig Vierdaagse-correspondenten die als wandelaars foto’s en berichten willen maken van de Vierdaagse.

Uiteraard ontbreekt ook Omroep Gelderland niet in Nijmegen. Via de speciale Vierdaagse-bijlage zijn o.a. de live beelden van de Vierdaagse te volgen.

4daagse.tv

Over live beelden gesproken, de officiele 4daagse-site heeft dit jaar ook live beelden van de Vierdaagse. Aardig is dat je hier als kijker zelf kunt kiezen welke camera je wilt volgen. Jammer dat van de live optredens op de Waalkade de muziek niet is te horen ;-)

Via de website Stappen Maken zijn live beelden van de Nijmeegse Vierdaagse te zien die zijn gemaakt met een mobiele telefoon. De wandelaars die de live beelden maken zijn voorzien van een gps-trackingsysteem en via Google Maps te volgen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Heb eerlijk gezegd nog niet gezocht maar zijn er ook wandelaars die live een (micro)blog (bijv. via twitter) bijhouden? Vanmorgen zat in ieder geval al wel de eerste toeschouwer aan de kant van de weg en we zullen ongetwijfeld vandaag meer foto's via Flickr te zien krijgen de komende dagen.

  geplaatst op
 • @Marco,

  Achter die PC vandaan en meelopen ;-) het is bij jullie om de hoek!!

  geplaatst op
 • Marco,
  op het front van tracking tijdens sportevents is komende tijd veel meer te verwachten. Kijk bij het MIDAS-project van onder meer NOC*NSF en deze site van de Tour.
  Daarnaast zullen we in september met vier bloggers de lat weer wat hoger leggen. Daarover later meer.

  geplaatst op
 • Mooi gedaan. Doe op deze manier wel mee :)

  geplaatst op
 • Ha Marco,
  Leuke blog zo over dit event. Zie jij de mogelijkheden van live reporting dmv streaming audio en video net als bijvoorbeeld wordt gedaan bij http://www.stappenmaken.nl maar dan met een bredere insteek?

  geplaatst op
 • Omroep Gelderland volgde elke dag een aantal wandelaars met een GPS systeem wat live te volgen was op de site. We hadden bij elke tent een webcam staan waar je de mensen langs zag lopen maar waar mensen ook naar huis konden zwaaien wat veel telefoon en televisieverkeer opleverde. Door mensen op de foto te zetten en de foto's online te zetten en niet ter plekke af te drukken heeft extra veel bezoekers naar de site getrokken.
  Kortom de inzet van diverse vormen van techniek heeft veel mensen dichterbij het evenement gebracht en daarmee de beleving van de 4daagse vergroot.

  geplaatst op
 • Meer te zien op Webcamplaza.net http://www.webcamplaza.net/cams/4daymarches.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.