Nieuwe manier van Online Video adverteren: de pre-roll XL

15 juli 2008, 03:23

Nieuwe manier van Online Video adverteren: de pre-roll XL

Ster biedt een nieuwe mogelijkheid om groots te adverteren tijdens sportevenementen: de pre-roll XL. Deze pre-roll heeft een formaat van 528×297 pixels en wordt voor het starten van de livestream getoond aan de bezoeker. We verwachten dat de pre-roll XL in combinatie met deze populaire livestreams garant zal staan voor een hoge mate van exposure.

Bas de Kok (Sales Developer bij Ster) heeft in samenwerking met Adrime de pre-roll XL ontwikkeld. We kregen van adverteerders de vraag of de “normale” uitzendinggemist pre-roll (300×250) op de EK website in Silverlight niet vergroot kon worden. Daarmee zijn we aan de slag gegaan en staat nu dit mooie Silverlight player -beeldvullend product de pre-roll XL.

De Tour de France is een gegarandeerde publiekstrekker; op radio, televisie en op internet. Maar liefst 5,1 miljoen mensen van 13 jaar en ouder zagen afgelopen zondag iets van het live verslag van de Tour de France. Het gemiddelde aantal kijkers komt hiermee net onder het miljoen uit.

De speciale Tour website van de NOS is heel goed bezocht en daar zullen dus de eerste pre-roll XL’s te zien zijn. De website trok tot 13 juli al 432.655 unieke bezoekers. Zij vroegen in totaal 1,3 miljoen streams op. Het aantal pageviews komt uit op 4,2 miljoen (Bron: SKO, SiteStat, 16 juni t/m 13 juli 2008). Ster verwacht dat er binnen twee maanden -met de Tour de France en de Olympische spelen- meer dan 10 miljoen streams worden gestart.

Ben benieuwd wat naast grotere uiting en dus duidelijkere branding de CTR cijfers op de pre-roll XL zullen zijn. Wellicht dat de markt naar totaal beeldscherm vullende streams en dus ook pre-rolls gaat. Als je kijkt naar ABC waar onder andere de hitserie “Lost” te volgen is dan zie je dat de pre-rolls nog de normale afmetingen hebben.

Paulo Lopes
Key Account Manager bij Habbo.nl

7 jaar ervaring in Muziekindustrie en inmiddels 6 jaar werkzaam in Online!

Categorie
Tags

11 Reacties

  Max

  Uhm… Goed. Grotere stream, grotere plak reclame ervoor. Nieuwswaarde?


  15 juli 2008 om 06:32
  ssmeding

  Mja, dat was ook mijn eerste gevoel bij dit bericht. Logisch dat de Ster lovend is over eigen ontwikkelingen en hier graag mee te koop loopt, maar het is niet echt een revolutie en niet echt nieuwswaardig.


  15 juli 2008 om 09:15
  hox

  Was Marco een dagje toen dat dit bericht geplaatst werd? Zo nee. Marco, mag ik ook een account op MF? ik wil graag onze mediakit uploaden.


  15 juli 2008 om 09:36
  M. Roelofs

  i Disagree..

  Mooi formaat. Zeker relevant artikel. Deze reactie is echter minder relevant 😉


  15 juli 2008 om 09:50
  marcelvogels

  Moet zeggen, mooi spul. en niet alleen mooi, maar vanuit de adverteerder bezien levert het ook meer reclame effect op, tenminste, dat mag je verwachten. Bovendien past het ook wel in deze tijd dat we niet meer in kleine hokjes hoeven te kijken als we op internet streaming zaken willen bekijken. Ik zeg hulde & hoop dergelijk formaten ook meer te zien.


  15 juli 2008 om 10:27
  Hein

  Het is toch logisch dat reclame net zo groot is als je content of zie ik dat nu verkeerd? Ik zie het niet zo voor wat betreft nieuwe manier, meer nieuw formaat. Op TV zijn de ster reclames toch ook in 16:9 en net zo groot als de programma’s? Ben wel benieuwd of deze pre-roll XL (de nieuwe manier) ook duurder is…


  15 juli 2008 om 15:44
  media

  @criticasters: wat de nieuwswaarde van dit artikel voor jullie is bepaal je uiteraard zelf, maar als je met online advertising bezig (toch de doelgroep van dit blog), dan is deze posting wel degelijk interessant. Welke nieuwe vormen van online advertising komen er aan? Wat is de behoefte bij adverteerders? Wat is de effectiviteit? En welke prijs kun je daarvoor vragen? Door postings als deze kun je daarover als professionals de discussie voeren.


  15 juli 2008 om 16:32
  Paulo Lopes

  @ Hox

  ben benieuwd naar de resultaten van de post-roll bij jullie filmpjes. Kan je er iets over zeggen? Mediakit uploaden in de reactie lukte niet?


  15 juli 2008 om 18:45
  Tim de Vrind

  @Hein

  Ja is idd duurder… maar de STER zet de TV spot gratis om… Denk aan ca. 80 CPM rate card prijzen.

  Persoonlijk denk ik dat dit wel een suc6 kan worden. De markt vraagt om grotere, meer opvallende formaten in een kwalitatieve omgeving. Oke, de tarieven zijn niet gering, maar met een beetje goed onderhandelen scheelt dit al gauw weer wat…

  Het zou mooi zijn als er adverteerders zijn die er een onderzoek aan zouden willen koppelen, of ligt hier een kans voor de STER?


  15 juli 2008 om 20:25
  Vids

  ja dat denk ik ook, online video advertising vraagt nou eenmaal naar opvallende kwalitatieve formaten wil het de juiste attentiewaarde en het gevraagde effect te weeg brengen.


  16 juli 2008 om 17:22
  Paulo Lopes

  aantal opgevraagde gestarte streams via de Tour de France website staat inmiddels op 8 miljoen met nog 1 week te gaan.


  22 juli 2008 om 09:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!