Arbeidsmarktcommunicatie in de vakantie?

Arbeidsmarktcommunicatie in de vakantie?

Arbeidsmarktcommunicatie in de vakantie?We weten al jaren dat mensen in de vakantie plannen maken voor het switchen van baan. Dit jaar heeft Inoverheid dat nog eens extra onderzocht onder ambtenaren en zoals altijd hetzelfde beeld: Een op de drie ambtenaren denkt er tijdens de vakantie over om van baan te veranderen.

Maar toch spelen slechts weinig partijen hierop in en lopen de advertenties doorgaans hard terug. Zo blijkt ook uit de cijfers van Jobfeed. Een afname van 3000 deze week, lijkt weinig maar aangezien de cijfers over 3 weken gemeten worden zullen we de komende weken naar verwachting een forse daling zien.

Grappig genoeg hoor je wel van vacaturebanken dat de traffic ook sterk terugloopt, due niet alleen de advertenties. Maar dat is deels natuurlijk een catch 22, immers, we weten als werkzoeker dat de Intermediair dunner is, dus de vacatures op jobboards ook, dus wachten we wel met zoeken.

UMC Utrecht speelt nu in op deze trend door ‘contrair’ te adverteren. En als oud belegger weet ik: contrair beleggen werkt altijd het beste. Dit bedrijf heeft solliciterentijdensjevakantie gelanceerd, die vervolgens gewoon op werkenbijumcutrecht.nl terecht komt.

Ook bij Marketingfacts Jobs zien we op dit moment overigens geen terugloop in vacatures. Sterker, juli lijkt tot nu toe een zeer goede maand te worden.

Is het een nieuwe trend? Juist wel in de zomer adverteren met banen? Of zijn dit slechts tijdelijke stuiptrekkingen en gaan we weer gewoon doen wat we altijd doen, lekker vakantie vieren ondanks dat nooit meer dan20% van Nederland tegelijk op vakantie is? Zelf denk ik dat er veel te winnen is, zeker als je het combineert met een (goedkope) campagne om ook bezoekers te trekken. Immers, in de vakantietijd zijn er grote kortingen te bedingen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.