SBS begint stilletjes TV portal programmagemist.nl

SBS begint stilletjes TV portal programmagemist.nl

Na Uitzending Gemist en RTL Gemist is er sinds 3 dagen Programma Gemist van SBS. De site biedt een compleet overzicht van alle televisie uitzendingen die je via internet kan kijken. Met een muisklik bekijk je je favoriete programma nog eens terug zonder ver te zoeken. Programma Gemist toont elke populaire televisie uitzending van Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL 4, NET 5, RTL 5, SBS 6, Veronica, RTL 7, RTL 8 en Het Gesprek.

De domeinnaam staat nog op naam van Thomas van de Weerd, internet manager bij SBS. Na contact met Thomas blijkt het inderdaad om een nieuw SBS concept te gaan.

SBS claimt alvast geheel in 2008 stijl de gebruikersnaam ‘programmagemist’ voor diverse platforms waaronder Hyves, Facebook, YouTube, MyVideo of Twitter.

SBS zet sinds een half jaar nog actiever in op interactieve media dan voorheen (sinds het aanstellen van Jeroen Verbeek als directeur interactieve media en het uitbreiden van de afdeling). Initiatieven
SevenGames.nl, MyVideo.nl en de nieuwe websites voor de 3 zenders zijn daar voorbeelden van. SBS ziet een markt voor een onafhankelijke portal, in het voordeel van de consument en die van de omroep. Zodra een bezoeker voor een programma kiest gaat het traffic door naar de omroepsite. Dus de omroepen krijgen bezoekers en de consument heeft een duidelijk overzicht. Het product moet nog helemaal uitgewerkt worden, maar SBS wil het iteratief aanpakken. Dus niet maanden wachten voor lancering, maar in fases uitbreiden en verbeteren.

Wordt programmagemist.nl de startpagina voor TV kijken op je PC?


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Het is nog wel lekker basic dat programmagemist.nl ;-)

  geplaatst op
 • Was dat bij startpagina.nl niet juist een van de succesfactoren ;-)

  geplaatst op
 • Lekker basic? Dit ziet er niet uit! Leuk hoor, iteratief (werkwoord dat een herhaalde werking aangeeft, Van Dale 2008) werken. Maar een béétje vormgeving was leuk geweest. Plaatje, misschien? ;-)

  geplaatst op
 • Hoewel del.icio.us en Craigslist ook succesvol zijn zonder overdreven visueel design, lijkt het bij Programma Gemist of 'undesign' iets te serieus genomen is.

  geplaatst op
 • Heerlijk

  Wou dat meer websites er zo uitzagen...

  oldskool wordt het helemaal deze zomer

  geplaatst op
 • Bijzonder. Dit is nieuws van half april.....daarnaast is het promotionele gehalte van de posting ernstig hoog....

  En met de vormgeving valt het wel mee hoor: kijk maar op deze subsite van SBS die sinds 15 april actief is....http://www.sbs6.nl/web/show/id=73863/langid=43

  geplaatst op
 • Heerlijk, zonder al die toeters en bellen. Zagen maar meer sites er zo uit

  geplaatst op
 • Grappig die zenderindeling. Dat maakt toch helemaal niet uit.

  geplaatst op
 • zie net dat het eerder gelanceerde Programma Gemist (lekker zo'n zelfde titel) bij SBS alleen hun eigen programma's betreft.

  geplaatst op
 • Hebben we dit niet al ? Tvopjepc.nl ?

  geplaatst op
 • Inmiddels ook te lezen op Emerce (met netjes een verwijzing naar de bron) en NRC (zonder bronvermelding). Valt me toch tegen van het NRC.

  geplaatst op
 • @ Ronald.
  Die link had je nou niet moeten geven;-)
  Bij het zien van de site programma gemist kreeg ik opeens weer dat heerlijke vertrouwde beeld van begin jaren negentig. Sites met simpele layout, oranje of groene letters op het scherm, inbellen en vertellen als je ging ophangen....
  Heerlijk dat simpele...
  Ik mis het echt soms, ondanks alle voordelen van het huidige net.

  geplaatst op
 • Andere sites met dit nieuws

  Tweakers

  Computer Idee

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.