Pimp my Google Analytics: 6 toevoegingen op GA

Pimp my Google Analytics: 6 toevoegingen op GA

{title}Naast het gebruik van filters in Google Analytics zijn er voor de FireFox gebruikers onder ons een aantal handige add-ons voorhanden die meer data uit Google Analytics kunnen halen of het gebruik van Google Analytics gemakkelijker maken (FireFox is een gratis browser en kun je hier downloaden). Hieronder staan 6 toevoegingen die ik zelf veelvuldig gebruik.

GreaseMonkey
GreaseMonkey is een FireFox extensie dat toelaat het uiterlijk en functionaliteit van websites aan te passen. Alle onderstaande FireFox add-ons draaien alleen i.s.m. GreaseMonkey. Stap 1 is dan ook donwload GreaseMonkey!

Credits
Download GreaseMonkey

Meer opties bij segmenteren
AddtoSegment van Jeremy Aube voegt meer opties toe om data op te segmenteren.

Credits
Download

Unusual Traffic & KeyWord Trends
Focus on what’s changed. Om heel gemakkelijk boven water te krijgen waar de verandering zit in traffic en zoekwoorden voegt deze add-on een knop toe aan Google Analytics: Who send me unusual traffic?

{title}

 

{title}

Credits
Downloads

Doelen kopiëren
Doelen toevoegen aan Analytics gaat redelijk gemakkelijk maar wanneer je net alle reguliere expressies hebt toegevoegd (en je dezelfde doelen in meerdere profielen wilt zien) word je op den duur helemaal gek van copy/paste. Robbin Steif dacht hier kennelijk ook zo over en ontwikkelde de volgende toolbar.

 

{title}

Credits
Download

Sorteren op kolommen, maar dan beter…
Sorteren op hoogste bouncerate en dan vervolgens alleen maar pagina’s zien met 1 bezoeker en dus een bouncerate van 100%... Dat moest anders dacht Andre en maakte het volgende sorteerscript:

 

{title}

Credits & Toelichting
Download

Show100Script
Heb je meer profielen in Google Analytics dan je lief is of moet je nu net altijd nr 11 hebben? Met de volgende fix laat je Google Analytics automatisch alle profielen tonen.

 

{title}

Credits & toelichting
Download

Google Analytics Report Enhancer
De report enhancer van Jeremy Aube is een handige tool die in de tab ‘Goal conversion’ naast de succespercentages ook het aantal keren dat een bepaald doel werd gehaald laat zien.

 

{title}

Credits en toelichting
Download

Ik hoop dat iedereen die werkt met Google Analytics profijt heeft van bovenstaande tools en scripts. Heb je een andere suggestie die in deze lijst moeten staan stuur me dan een email t.bakker [at] traffic4u.nl of zet het in de comments. Ik zal de lijst dan updaten. Enjoy!


DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Super! Bedankt Tim!

  geplaatst op
 • Te gek Tim, vooral die laatste toevoeging is een uitkomst. Voor niet e-commerce sites wil je vaak ook weten hoeveel absoluut aantallen een doel hebben gehaald en niet alleen het percentage weten. Steeds in je hoofd 5,8 % van 359 bereken werkt ook niet echt lekker.

  geplaatst op
 • @Karel: Thanks. ik hoop dat je er wat aan hebt.

  @Keesjan: Juist de absolute aantallen i.c.m. percentages.

  Dag 1: 100 bezoekers - 10 verkopen --> succes% = 10%
  Dag 2: 20 bezoekers - 4 verkopen --> succes% = 20%

  Op basis van percentages heb je op dag 2 een beter resultaat gehaald. Conversiepercentages zeggen jammer genoeg niets over volume. Dit helpt hopelijk een beetje.

  geplaatst op
 • Erg leuke toevoegingen aan GA, Tim!

  Kan het trouwens kloppen dat ze niet werken in FF 3.0? Heb een aantal scripts geinstalleerd, maar ze lijken bijna geen van allen te werken (op het show100 script na)

  geplaatst op
 • Je moet even

  /HTML[1]/BODY[1]/DIV[1]/DIV[2]/DIV[1]/DIV[9]/DIV[1]

  veranderen in

  /HTML[1]/BODY[1]/DIV[1]/DIV[2]/DIV[1]/DIV[8]/DIV[1]

  dan doet hij het wel!

  Verder erg handige scripts!

  geplaatst op
 • Ronnie, bedankt voor de toevoeging! Had de post al een tijdje in klad staan en had de scripts niet meer gecontroleerd. Thanks!

  geplaatst op
 • Die gaan we allemaal maar eens gebruiken! Zien er goed uit.

  geplaatst op
 • Hey te gek, Thanks voor deze handige compilatie

  geplaatst op
 • Wat is het ook een prachtbrowser h

  geplaatst op
 • Wat een verrijking zeg! Direct allemaal geinstalleerd!

  geplaatst op
 • @Ronnie: waar moet je dit precies aanpassen?

  geplaatst op
 • FireFox 3 fix

  @Marcel,

  rechtsonderin je FireFox browser zie je het Aapje van GreaseMonkey. Klik daar met je rechter muisknop op en klik vervolgens op 'Beheer User Scripts'

  In het nieuwe venster selecteer je links 'Google Analytics Downloader'. Bij 'inclusief deze pagina's' selecteer je de bovenste optie: https://www.google.com/analytics/reporting/referring_sources?*

  Kies vervolgens de optie aanpassen linksonderin het venster. De code wordt geopend in wordpad of kladblok. Zoe in die code (Ctrl F) naar /HTML[1]/BODY[1]/DIV[1]/DIV[2]/DIV[1]/DIV[9]/DIV[1]

  en vervang dit in: /HTML[1]/BODY[1]/DIV[1]/DIV[2]/DIV[1]/DIV[8]/DIV[1]

  Sla het bestand op en kijk bij referring sources (verwijzende bronnen) of Keywords (zoekwoorden) onder de menuoptie Traffic Sources (Verkeersbronnen) in je GA interface.


  @ALL Ik merk dat door de nieuwe versie van FireFox sommige functies niet of niet goed meer werken. Zodra hier een fix voor is zal ik dat direct hier vermelden.

  geplaatst op
 • @ Tim: bedankt voor de uitleg!

  geplaatst op
 • Hi Tim,

  Thnx voor deze tips, ze zijn inmiddels ook zonder Greasemonkey te installeren, als regulier addon bij Firefox. Maar dat zal al wel bekend zijn ;-)

  Roy

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.