Nieuwe campagne en pay off Lexa.nl

Nieuwe campagne en pay off Lexa.nl

‘Lexa.nl, de ware datingsite.’ Dat is vanaf nu de nieuwe pay off van Lexa.nl. In januari wijzigde de van oorsprong Nederlandse datingsite nog zijn pay off in ‘Same game, new rules’. Bovenstaand reclamefilmpje wordt sinds vandaag de ether in geslingerd; het betreft hier dus een primeur (over de waarde daarvan is het altijd fijn discussiëren).

De homepage is uitgebreid, er wordt een zwaar mediaoffensief gevoerd. Doel is natuurlijk zoveel mogelijk members (dat zijn er nu 1,4 miljoen). Vanaf vandaag worden er, rondom de zogeheten ‘Ware Liefde Garantie’, op SBS en op de publieke omroepen commercials uitgezonden. Hieronder een kort emailinterview met Stefan van der Berg, directeur van Lexa.nl. Over (alweer) een nieuwe pay off, zijn ware liefde garantie (niet te verwarren met de eerder afgegeven ‘love-garantie’),  en over het mediaoffensief.

Waarom veranderen jullie je pay-off nu alweer? Das nog niet zo lang geleden. Nieuwe marketingstrategie van moederorganisatie Meetic?

‘De “Same game, new rules” campagne liep al lange tijd in andere Meetic-landen voordat deze in Nederland werd geïntroduceerd. Hoewel de pay-off wel degelijk een positieve impact heeft gehad willen we met de nieuwe campagne en bijbehorende lokale pay-off benadrukken dat Lexa de enige ware datingsite in Nederland is die ook daadwerkelijk ware liefde durft te garanderen.’

Wat hebben jullie gedaan aan marketing? Hoe ziet de campagne eruit? Ondersteund met tv? Social networks? Viraal?

‘De campagne rondom de ‘Ware liefde Garantie’ zal zowel op tv, outdoormasten als online gevoerd worden. De tv-campagne loopt 3 weken op de landelijke tv-zenders. Daarnaast worden 4 Hillenaar masten langs de drukste snelwegen (A4 en A12) ingezet. Online worden vooral banners ingezet via de grote advertentie- en affiliatenetwerken. Aanvullend wordt een mailing gestuurd naar honderdduizenden singles binnen de Hyves en Tapps databases.’

Niet goed, geld terug. Dat kan toch niet werken?

‘Lexa.nl is de enige Nederlandse datingsite die een ‘ware liefde of je geld terug’ garantie durft te bieden. Hiermee biedt Lexa.nl singles in Nederland de kans om zonder risico te profiteren van de kwaliteit en veiligheid van een betaalde datingsite zonder risico te lopen dat je je geld toch kwijt bent als je de Ware niet hebt gevonden. Hiermee worden de voordelen van zowel gratis als betaalde datingsites gecombineerd. Voor ons is deze garantie succesvol zodra zoveel mogelijk mensen zich binnen 12 maanden uitschrijven. Dat is voor Lexa het teken dat ze echt de Ware hebben gevonden!’

In het persbericht dat vanochtend uit zal gaan zegt Van den Berg ook nog dit: ‘Bij Lexa.nl wijken we af ten opzichte van elk ander bedrijf ter wereld, omdat wij juist niet blij zijn met veel klanten.’ Immers, als je de Ware hebt gevonden, hoef je niet meer te daten, zo is de gedachte bij de datingsite. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat van deze campagne. Voelde me in ieder geval zelf niet al te erg aangesproken door het filmpje, maar dat zal voor iedereen anders zijn.


DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Ik kan in de AV niets vinden over de 'ware liefde garantie'.
  Daarnaast is de term 'ware liefde' natuurlijk vreselijk subjectief. En om te zeggen dat een garantie succesvol is als iemand zich binnen 12 maanden uitschrijft, vind ik ook een beetje vreemd.
  Er kunnen tig redenen zijn waarom iemand zich uitschrijft. Het aanbod valt tegen, men vindt het te duur worden, men heeft even geen zin om op zoek te zijn etc.

  geplaatst op
 • @Jacobien: de algemene voorwaarden kun je hier lezen. Dan ontdek je ook meteen dat niemand ooit in aanmerking komt voor de terugbetaling. Ken namelijk diverse singles om mij heen die daten via datingsites en de eisen zijn onredelijk.

  Je moet élke maand (alle 12) acht dagen hebben ingelogd + in die maand 30 members te contacten + aan tien verschillende profielen een uitnodiging sturen voor de Lexa test + onverwijld reageren op berichten. Ik weet dat niemand zoveel initiatief neemt en zeker niet gedurende twaalf maanden, en 'onverwijld reageren' is natuurlijk inderdaad heel subjectief.

  Leuke marketingtruc dus, maar het is gebakken lucht.

  geplaatst op
 • @Uma: Ik heb even de url in je reactie aangepast, zo staat ie goed. Verder heb ik de reacties doorgemaild aan de pr-afdeling van Lexa.nl.

  geplaatst op
 • Uma,
  Dank voor de link. Die eisen zijn inderdaad onredelijk.
  Maar meer nog vind ik het ergens gewoon echt eng.
  Je wordt dus gedwongen om helemaal open over jezelf te zijn (3 foto's, waarheidsgetrouw profiel), wat je al kwetsbaar maakt. En dan moet je in een jaar dus ook nog contact leggen met 360 mensen (30x12) terwijl bekend is dat er allerlei idioten op dergelijke sites zitten. (denk aan uitzending Peter R. de Vries)
  Dan kan je haast verwachten dat het een keer mis gaat...

  geplaatst op
 • De Lexa Ware Liefde of je geld terug Garantie keert 100% van het inschrijfgeld uit als members binnen 12 maanden geen Ware Liefde hebben gevonden. We hebben er alle vertrouwen in dat de mensen die zich hebben ingeschreven zich ook weer snel bij ons uitschrijven met als reden dat ze de Ware hebben gevonden op Lexa.nl. Gemiddeld duurt dat 6 maanden maar wij geven onze members zelfs 12 maanden de tijd om de Ware te vinden. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Members moeten daarom wel actief lid zijn om de Ware te kunnen vinden. Om dit te kunnen controleren zijn er ook aan deze garantie enkele voorwaarden verbonden. Uitgangspunt daarbij is de activiteit van de gemiddelde internetdater in onze database.

  Onverwijld reageren betekent bijvoorbeeld dat een member moet reageren op singles die aan haar of zijn zoekcriteria voldoen. Dus in de praktijk betekent dit: stel dat je iemand zoekt tussen de 31 en de 38 jaar en iemand van 45 jaar reageert, dan hoef je daar dus niet op te reageren en komt je Ware Liefde Garantie dus ook niet in het geding. Reageert iemand binnen je zoekprofiel dan moet je natuurlijk wel reageren anders zul je de Ware nooit ontmoeten en dat kan nooit het doel van onze serieuze members zijn.

  geplaatst op
 • Ok, ik snap het.
  Dus een man van 42 voldoet aan mijn zoekprofiel.
  Op foto 1 staat hij met ontbloot lichaam, tatoeages overal, etensresten in zijn baard, trots te poseren voor zijn collectie porseleinen poedels. Op foto 2 staat hij voor zijn kledingkast die vol hangt met SM materiaal, trainingspakken en Frans Bauwer sjaals.
  Op foto 3 zit hij tevreden met zijn moeder aan haar keukentafel terwijl je op de achtergrond ziet hoe pa lief de jongste zoon een hengst verkoopt en de dochter haar piercings aan het poetsen is.
  En dan ben IK verplicht te reageren?????

  Nee, geef me dan maar die Zwitsers van een paar jaar terug....

  geplaatst op
 • Hoi Jacobien,

  Zo te zien heb je een (onterechte) angst voor datingsites. De foto's die jij omschrijft heb ik nog nooit gezien want alles foto's worden volgens mij gecheckt. Je kan het ook gewoon in de kroeg blijven proberen maar daar lopen genoeg engers rond...

  Trouwens je kan toch ook reageren dat je geen interesse hebt? Wel zo netjes!

  Groetjes, Trudy

  geplaatst op
 • @Trudy: foto's worden inderdaad op de meeste datingsites gecheckt, zeggen ze. Natuurlijk heb je gelijk dat reageren dat je geen interesse hebt wel zo netjes is. Blijkbaar ben je nog nooit member geweest van deze of een dergelijke site waar door elke gratis member gewoon lukraak geklikt wordt op een nieuw profiel. Zo'n lawine en dan ook nog met types zoals Jacobien beschrijft, leidt ertoe dat je echt niet meer reageert. Dat is hun probleem ook en dat proberen ze zo op te lossen.

  Serieus een partner willen vinden is niet een kwestie van veel klikken maar weloverwogen een contact leggen. Dat is dus niet 30 members per maand benaderen. Als je het serieus aanpakt, moet je dat juist niet doen dat heb ik inmiddels bij mijn vriendinnen wel gezien.

  En trouwens: waarom moet een member per maand (!) 10 mensen uitnodigen voor de Lexa test als 'ie in aanmerking wil komen voor de garantie? Is alleen maar bedoeld om nieuwe members voor Lexa te werven! Sorry, ik blijf het een wassen neus vinden en het heeft weinig te maken met het echt helpen van members om hun ware liefde te vinden. Lexa verdient gewoon meer omdat ze mensen verleiden om meteen voor lange tijd in te schrijven omdat ze anders niet in aanmerking komen. Het is gewoon een reclamestunt waar hopelijk weinig mensen intrappen, met garantie heeft het niets te maken.

  geplaatst op
 • Ik geloof niet in een ware liefde garantie, dat klinkt te mooi om waar te zijn.
  Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat ook en is dus niet waar.
  Ik ken geen enkele datingsites die deze bewering voor 100 procent hard kan maken.
  Het zou mooi zijn als het wel zo is, maar helaas dromen zijn bedrog.

  geplaatst op
 • Ik zou wel eens de exacte definitie van 'ware liefde' willen horen, graag uitgelegd door de fijne mensen van Lexa.

  geplaatst op
 • @David: goeie. Ben ook wel benieuwd ;-)

  geplaatst op
 • wat een onzin dit. natuurlijk kan je nooit geld terug krijgen. mensen het is de discussie niet waard.
  datingsite's zijn de grootste oplichterij bendes die er zijn. ow ja de russen komen eraan.
  deze zijn al veel verder gevorderd met deze klinkklare oplichterij.

  geplaatst op
 • ben 1 mnd actief geweest en heb daarna opgezegd, daar resultaat nihil was, geld terug ??
  heb nix terug gehad of reactie van LEXA

  geplaatst op
 • heb voor 6 mnd betaald ben 1 mnd actief geweest en heb daarna opgezegd, daar resultaat nihil was, geld terug ??
  heb nix terug gehad of reactie van LEXA

  geplaatst op
 • betaald voor een aaneengesloten periode, men zou daarna niet meer caschen, toch elke maand weer 9.99 euro.s, je kunt ze nergens vinden om te vertellen dat dit niet de afspraak is , eindelijk is de bank in aktie gekomen, maar elke maand proberen ze van Lexa weer te cashen, is dit zaken doen, blijkbaar heb ik iets in al die bijna 70 jaren gemist, ziekig als je op deze manier aan geld moet komen

  geplaatst op
 • Deze datingsites zijn zo vreselijk duur!!!

  Check dan de gratis datingsite floxtar:
  http://www.floxtar.com

  geplaatst op
 • Dating 2000.nl is een serieuze en VOLLEDIG GRATIS Dating site voor alleenstaanden en de perfecte site als je op zoek bent naar leuke contacten een serieuze relatie, vriendschap, sportmaatje of nieuwe MSN contacten Bij Dating 2000 kom je makkelijk veilig en snel in contact met andere leuke single's Je kunt volledig gratis gebruik maken van alle mogelijkheden Dus ook gratis berichten terug sturen !!!!! http://www.dating2000.nl

  geplaatst op
 • Iedereen met een gezond verstand kan bedenken dat de meeste betaalde datingsites bedrog zijn:
  - ze maken allemaal schreeuwerige reclame
  - spammen je dagelijks de mailbox vol
  - zijn allemaal de beste en hebben allemaal de meeste leden
  - hebben overduidelijk fake profielen of je wordt anderszins gelokt om ergens op te reageren
  En wat die voorwaarden betreft voor ware-liefde-garantie: dus zelfs als je een tijdje met iemand wil mailen om beter te leren kennen, moet je toch de hele maand door contact proberen te maken met anderen. Wat een respectloze manier van werken.
  De hele betaalde datingwereld is net zo verrot als de financiële wereld, op een paar hele mooie uitzonderingen na, want na 12 jaar datingervaring weet je intussen wel wat kwaliteit is.

  geplaatst op
 • ik geloof er wel in, ik ben al 3 keer op date geweest en toen ben ik binnen 2 maanden 2 keer getrouwd en dat beviel beide keren heel goed, dus je hoort mij niks slechts zeggen over datingsites want ze leveren heel goed werk en maken je gelukkig. het kost wel wat maar dat is niet zo erg. en van spem heb ik geen last.

  geplaatst op
 • Ja met zo'n naam moet je wel overal gelukkig van worden, maar van twee huwelijken in twee maanden, haha, ik denk niet dat die partners zo blij met je waren. Tja, dat krijg je nou als je door moet contacteren met de volgende terwijl je al met iemand in bed ligt:-)

  geplaatst op
 • waarom betalen voor datin als het echt graits kan
  http://www.relatiefront.nl
  gratis dating site

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.