Microsoft koopt semantische zoekmachine Powerset voor ruim $100 miljoen

Microsoft koopt semantische zoekmachine Powerset voor ruim $100 miljoen

Microsoft lijkt de concurrentie op het gebied van zoekmachines met Google een nieuwe impuls te willen geven met de aankoop van de semantische zoekmachine Powerset.com. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, en zal naar verwachting pas volgende week worden aangekondigd. Vorige maand werd Powerset.com gelanceerd, met vooralsnog vreemde zoekresultaten. Toch lijkt Powerset een van de weinige partijen die (beperkte) concurrentie met Google aankan.

De overnameprijs zou boven de 100 miljoen dollar liggen. CEO Ballmer van Microsoft heeft al vaker aangegeven dat juist de kwaliteit van de zoekmachine in belangrijke mate bepalend is voor succes van het bedrijf.  Begin dit jaar was er nog sprake van dat Yahoo Powerset.com wilde kopen. Powerset werkt met natural language search. Daarom wordt de site ook wel de alternatieve Google genoemd.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Volgens TechCrunch is de deal nog niet helemaal rond. Verder vroeg ik me gisteravond op Twitter al af of Microsoft hiermee geen kat in de zak koopt. Oftewel, zou je voor $100 dollar niet zelf een dergelijke zoekmachine kunnen ontwikkelen?

  geplaatst op
 • @Marco, Powerset beschikt onder andere over hele dure technologie van PARC (onderzoeksbedrijf van XEROX). Die ontwikkel je denk ik niet zomaar zelf. Zie hier: http://www.wv-legacy.nl/powerset-vernieuwende-zoekmachine-op-komst/

  Ik vind het wel zonde trouwens. Jammer dat ze niet zelfstandig kunnen blijven.

  geplaatst op
 • @Walter: ah, dank voor de toelichting!

  Ik had gisteren ook al begrepen dat Powerset eind vorig jaar door Wired werd getipt als één van de 10 startups to watch in 2008. Daar hebben ze dan zeker gelijk in gekregen!

  geplaatst op
 • @Marco: al eens mee gespeeld? Is leuk hoor. Deze bijvoorbeeld: http://www.powerset.com/explore/go/who-drinks-alcohol?;

  geplaatst op
 • Ik krijg nu nog zeer vreemde resultaten bij een paar testqueries. Er wordt juist niet begrepen wat ik zoek. Dat zullen wel kinderziektes zijn. Ik ben benieuwd of MS hiermee iets aan terrein zal kunnen winnen. Soms lijkt het wel alsof Google nooit meer zal verdwijnen. Onzin natuurlijk, maar het is zo moeilijk om het je voor stellen...

  geplaatst op
 • Hmm ik zit er wat mee te klooien, maar werkt nog niet echt heel fijn.
  Tevens ben ik benieuwd naar hoe up-to-date de resultaten zijn, want ik probeer Spanje naar voren te krijgen als Europees Kampioen 2008, maar ik krijg geen goede resultaten. Tevens zou zo'n zoekmachine toch meer op phrase match moeten werken terwijl dat er nu niet naar uitziet.

  Wel leuk trouwens dat de pagina de "Ads by Google" serveert... :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.