Microsoft koopt semantische zoekmachine Powerset voor ruim $100 miljoen

27 juni 2008, 03:00

Microsoft lijkt de concurrentie op het gebied van zoekmachines met Google een nieuwe impuls te willen geven met de aankoop van de semantische zoekmachine Powerset.com. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, en zal naar verwachting pas volgende week worden aangekondigd. Vorige maand werd Powerset.com gelanceerd, met vooralsnog vreemde zoekresultaten. Toch lijkt Powerset een van de weinige partijen die (beperkte) concurrentie met Google aankan.

De overnameprijs zou boven de 100 miljoen dollar liggen. CEO Ballmer van Microsoft heeft al vaker aangegeven dat juist de kwaliteit van de zoekmachine in belangrijke mate bepalend is voor succes van het bedrijf. Begin dit jaar was er nog sprake van dat Yahoo Powerset.com wilde kopen. Powerset werkt met natural language search. Daarom wordt de site ook wel de alternatieve Google genoemd.

Jeroen Bertrams
Investeerder en Digitaal Strateeg bij Zelfstandig

Jeroen is een actieve angel investeerder en adviseert bedrijven over online strategie. Misschien wel één van de eerste auteurs op Marketingfacts.nl. Eerste blog in 2006 (en dat artikel is inmiddels bijna 100.000 keer gelezen). Auteur van 9 boeken, waaronder "Succesvol investeren in startups" (2019), "Bedwing het monster social media" (2015), "Social Media Expert in een Week" (2012/2013), "Online Marketing Expert in een Week" (2012) en "Online Marketing: strategie & tactiek" (2010).

Categorie
Tags

4 Reacties

  Edwin

  Ik krijg nu nog zeer vreemde resultaten bij een paar testqueries. Er wordt juist niet begrepen wat ik zoek. Dat zullen wel kinderziektes zijn. Ik ben benieuwd of MS hiermee iets aan terrein zal kunnen winnen. Soms lijkt het wel alsof Google nooit meer zal verdwijnen. Onzin natuurlijk, maar het is zo moeilijk om het je voor stellen…


  27 juni 2008 om 05:51
  Jeffrey

  Hmm ik zit er wat mee te klooien, maar werkt nog niet echt heel fijn.

  Tevens ben ik benieuwd naar hoe up-to-date de resultaten zijn, want ik probeer Spanje naar voren te krijgen als Europees Kampioen 2008, maar ik krijg geen goede resultaten. Tevens zou zo’n zoekmachine toch meer op phrase match moeten werken terwijl dat er nu niet naar uitziet.

  Wel leuk trouwens dat de pagina de “Ads by Google” serveert… 🙂


  30 juni 2008 om 08:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!