Draadloos internet als oplossing voor fileleed?

Draadloos internet als oplossing voor fileleed?

{title}Bovenstaande taxi had de primeur om op 22 september 1999 in San Francisco als ‘s werelds eerste taxi met draadloos internet aan boord rond te rijden. Chrysler heeft aangekondigd om nu ook vanaf 2009 zijn modellen uit te rusten met draadloos internet aan boord.

De mobiele hotspot in de Chrysler genaamd UConnect Web moet Chrysler voldoende onderscheidend vermogen bieden om te concurreren met anderen op de Amerikaanse automarkt. Naast het feit dat dit betekent dat je uiteraard kunt downloaden en via je laptop verbonden kunt zijn zou je ook de Wii kunnen aansluiten aldus Chrysler. Het lijkt mij dat dit bijzondere taferelen en mogelijk ook ongelukken moet kunnen opleveren.

Los van de Wii-optie biedt het wellicht een oplossing voor veel fileleed, waardoor mensen wat minder gestresst zullen zijn en ook nog iets nuttigs kunnen doen. Het zou helpen als dit wel goed kan met spraaktechnologie zodat beide handen aan het stuur kunnen blijven. Misschien dat KPN of één van de anderen gewoon hotspots in files kunnen aanbieden zodat we geen Chrysler-landschap krijgen mocht deze dienst ook in Europa als optie aangeboden worden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik check in een file via internet op mijn mobiel mijn mailbox en stuur ook wel tweets naar twitter via dat mobiele internet.
  Een foto mobloggen doe ik af en toe ook, stel dat ik ineens een waanzinnige regenboog zie.

  Prima idee dat draadloze internet in de auto, in combinatie met spraaksoftware en een beeldscherm in je dashboard zullen de ongelukken best wel meevallen en zal het hoogstens om nieuwe wetgeving vragen, zoals je ook alleen handsfree mag bellen.

  Nog een paar jaar en we hebebn gewoon overal internet via de ether toch? :-)

  geplaatst op
 • Ik had gehoopt om jullie een goede presentatie te linken bij het Nationale File Forum , maar zie niet zo snel een verwijzing naar technologie zoals Webconferencing of Wifi of Wimax. Misschien staat het er wel, maar kan het niet zo snel vinden.

  geplaatst op
 • "[...] biedt het wellicht een oplossing voor veel fileleed [...]"

  Bestuurder B: "Oh, sorry dat ik de achterkant van je auto in de prak gereden heb, een kennis stuurde me enkele naaktfoto's van Anna Kournikova."
  Bestuurder A: "Oh tof, mag ik eens kijken?"
  Bestuurder B: "Zal niet gaan, het bleek een grap. Bovendien heb ik plotseling ook een virus op me computer, ik zou alleen niet weten hoe het erop komt."

  En de file is alweer een beetje langer....

  geplaatst op
 • Erg handig als je wilt fileflirten! www.fileflirt.nl. Worden die files een stuk spannender!

  geplaatst op
 • Ik zie vooral voordelen in directe updates van flitsers en filevorming. Of wat dacht je van je auto die even waarschuwt voor die auto van rechts die je niet gezien had, maar het netwerk wel. Door GPS gegevens uit te wisselen met auto's in de nabije omgeving kun je ze handig op elkaar in laten spelen..

  Of even die tegemoetkomende sukkel waarschuwen dat ie z'n groot licht uit moet schakelen.. Oei, ik bedenk nu gelijk handige hackmogelijkheden.. ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.