Draadloos internet als oplossing voor fileleed?

27 juni 2008, 07:00

{title}Bovenstaande taxi had de primeur om op 22 september 1999 in San Francisco als ‘s werelds eerste taxi met draadloos internet aan boord rond te rijden. Chrysler heeft aangekondigd om nu ook vanaf 2009 zijn modellen uit te rusten met draadloos internet aan boord.

De mobiele hotspot in de Chrysler genaamd UConnect Web moet Chrysler voldoende onderscheidend vermogen bieden om te concurreren met anderen op de Amerikaanse automarkt. Naast het feit dat dit betekent dat je uiteraard kunt downloaden en via je laptop verbonden kunt zijn zou je ook de Wii kunnen aansluiten aldus Chrysler. Het lijkt mij dat dit bijzondere taferelen en mogelijk ook ongelukken moet kunnen opleveren.

Los van de Wii-optie biedt het wellicht een oplossing voor veel fileleed, waardoor mensen wat minder gestresst zullen zijn en ook nog iets nuttigs kunnen doen. Het zou helpen als dit wel goed kan met spraaktechnologie zodat beide handen aan het stuur kunnen blijven. Misschien dat KPN of één van de anderen gewoon hotspots in files kunnen aanbieden zodat we geen Chrysler-landschap krijgen mocht deze dienst ook in Europa als optie aangeboden worden.

Ayman is digitaal Strateeg die betekenisvolle digitale verbindingen tussen bedrijven en klanten creëert. Ayman helpt bedrijven om meer waarde voor klanten te creëren met digitale middelen, de relatie met klanten te verstevigen en nieuwe inzichten op te doen. Als digitaal strateeg zet hij digitale (en sociale) media om in digitale waarde, digitale ervaringen en sociale business. In opdracht voor kleine en grote organisaties ontwikkelt Ayman digitale concepten, geeft advies en trainingen op het op het snijvlak van marketing & communicatie en internet & nieuwe media. Daarnaast heeft hij een aantal eigen initiatieven opgericht, zoals de Nederlandse Social Media Academie (NSMA).

Categorie
Tags

3 Reacties

  Petra de Boevere

  Ik check in een file via internet op mijn mobiel mijn mailbox en stuur ook wel tweets naar twitter via dat mobiele internet.

  Een foto mobloggen doe ik af en toe ook, stel dat ik ineens een waanzinnige regenboog zie.

  Prima idee dat draadloze internet in de auto, in combinatie met spraaksoftware en een beeldscherm in je dashboard zullen de ongelukken best wel meevallen en zal het hoogstens om nieuwe wetgeving vragen, zoals je ook alleen handsfree mag bellen.

  Nog een paar jaar en we hebebn gewoon overal internet via de ether toch? 🙂


  27 juni 2008 om 07:12
  Jeroen W

  “[…] biedt het wellicht een oplossing voor veel fileleed […]”

  Bestuurder B: “Oh, sorry dat ik de achterkant van je auto in de prak gereden heb, een kennis stuurde me enkele naaktfoto’s van Anna Kournikova.”

  Bestuurder A: “Oh tof, mag ik eens kijken?”

  Bestuurder B: “Zal niet gaan, het bleek een grap. Bovendien heb ik plotseling ook een virus op me computer, ik zou alleen niet weten hoe het erop komt.”

  En de file is alweer een beetje langer….


  28 juni 2008 om 15:29
  Elja

  Ik zie vooral voordelen in directe updates van flitsers en filevorming. Of wat dacht je van je auto die even waarschuwt voor die auto van rechts die je niet gezien had, maar het netwerk wel. Door GPS gegevens uit te wisselen met auto’s in de nabije omgeving kun je ze handig op elkaar in laten spelen..

  Of even die tegemoetkomende sukkel waarschuwen dat ie z’n groot licht uit moet schakelen.. Oei, ik bedenk nu gelijk handige hackmogelijkheden.. 😉


  1 juli 2008 om 11:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!