• Mobile
  wordt gesponsord door

Bas Broekhuizen over Volkskrant TV

Bas Broekhuizen over Volkskrant TV

Volkskrant TV bestaat nu 3 jaar. Ze produceren nu 12 filmpjes per week die gemiddeld 6000 keer worden bekeken. Totaal worden er een half miljoen filmpjes per maand bekeken via de website en Youtube als tweede kanaal. Bas Broekhuizen vertelt hier over de achtergrond van zijn medium, het commercialiseren en de toekomstplannen. Broekhuizen is Chef Video, nog echt een titel uit de oude doos bij PCM.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 8 reacties op dit artikel

 • Het lijkt wel video friday vandaag op marketingfacts ;-)

  Interessant om die cijfers van Volkskrant TV eens te horen: 400.000 bekeken videoclips per maand en 160.000 unieke bezoekers per maand.

  geplaatst op
 • Meest bekeken video op Volkskrant TV is dus Uit de kleren voor naaktfotograaf Spencer Tunick. Jammer dat VK de aantallen trouwens niet openbaar heeft, altijd leuk om te zien!

  geplaatst op
 • Ja, schitterend, die blote mensen. Interessant ook, die doelstellingen die Broekhuizen op tafel legt. Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het MINST scorende filmpje...;-)

  @Marco: leuk heh, Video Friday.

  geplaatst op
 • @Marco: In de nieuwe versie van vk.tv, die zeer binnenkort live gaat, is een lijstje 'best bekeken' opgenomen. Een goede suggestie om daarin ook de aantallen op te nemen.

  @Matthijs: Op ons YouTube-kanaal zijn de aantallen natuurlijk al wel openbaar. Daar is ook goed te zien welke clips goed scoren en welke helemaal niet. Het minst scorende filmpje daar heeft ons nogal verbaasd. Het onderwerp is sensationeel genoeg...

  geplaatst op
 • VK doet 500.000 filmpjes per maand. 100k via youtube die hij in het interview niet meetelt.

  geplaatst op
 • @bas draait het VK video nu al winstgevend? Is er uberhaubt een krant die een salesforce heeft die dit soort advertenties kan verkopen tegen een goede prijs? Jullie hebben een 60 euro per 1000 pre roll prijs meen ik?

  geplaatst op
 • @vincent nee, we maken nog geen winst op vk.tv. er is animo genoeg bij adverteerders, maar het bereik is nog niet groot genoeg om zwarte cijfers te schrijven. wat ook meespeelt: we willen geen kijkers wegjagen door een teveel aan commercials. je ziet hoe voorzichtig youtube omgaat met advertenties. zoals ik zeg in het interview: er is nog geen geaccepteerde standaard.

  geplaatst op
 • Hmm die aantallen vallen wat tegen. Nu.tv doet een paar miljoen per maand.
  Misschien de video's duidelijker op de site plaatsen? Hup, op de voorplaat en autoplay aanzetten. Dan bouw je tenmisnte volume.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.