Michiel Buitelaar benoemd tot COO Digital Media Sanoma

Michiel Buitelaar benoemd tot COO Digital Media Sanoma

Michiel Buitelaar benoemd tot COO Digital MediaHeel subtiel werd ik vanavond door zowel Sanne als Albert gewezen op het feit dat Michiel Buitelaar (45) vanaf 15 augustus als Chief Operations Officer Digital Media in dienst treedt bij Sanoma Uitgevers. Buitelaar vervangt de recent afgetreden Paul Molenaar en wordt verantwoordelijk voor alle digitale media activiteiten van het mediaconcern Sanoma in Nederland.

Buitelaar heeft uitgebreide kennis en ervaring in de mediasector, opgedaan in diverse directiefuncties, onder andere bij Ben, Orange, KPN en Endemol. Momenteel is Buitelaar Senior Executive Director bij Endemol. Daarvoor was hij Directeur Consumentenmarkt van KPN en verantwoordelijk voor alle televisie- en internetactiviteiten (waaronder Planet, XS4all, Het Net). Onder zijn leiding verdubbelde het marktaandeel breedband van KPN.

In de functie van COO Digital Media is Buitelaar verantwoordelijk voor alle digitale media activiteiten van Sanoma in Nederland, waaronder de activiteiten van ilse media. Buitelaar vormt samen met CEO Dick Molman en COO Print Henk Scheenstra het directieteam van Sanoma Uitgevers.

Buitelaar is enthousiast over zijn benoeming: “Ik ben gevraagd om de digitale koers van Sanoma verder vorm te geven. En dat is bij een ambitieuze club als Sanoma een enorm interessante uitdaging. Ik zie uit naar mijn hands-on rol bij Sanoma – de combinatie van de bladen en de online assets van ilse media - daar ligt een geweldige basis waar de komende jaren nog meer uit te halen is.”

CEO van Sanoma Uitgevers, Dick Molman verheugt zich zeer op de samenwerking: “Wij zijn ervan overtuigd dat Michiel, met zijn visie en brede relevante ervaring in onze branche, de juiste persoon is om verder inhoud te geven aan onze multimediale ambities en strategie.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zijn Buitelaar en Heukelom na 1,5 jaar toch weer collega's!

  geplaatst op
 • Had Joris van Heukelom die functie niet al gekregen? Nouja is het kringetje van Heukelom, Buitelaar en Molenaar wel weer rond. Toch ook wel jammer dat hij niet verder is gegaan bij Endemol. Man met visie en een club met geld, kunnen toch wel leuke dingen voor de consument opleveren..

  geplaatst op
 • Prima opvolger voor Paul Molenaar; goed voor Sanoma!

  geplaatst op
 • @Han: Heukelom is CEO van Ilse Media, Buitelaar COO Digital Media bij Sanoma.

  geplaatst op
 • Dus toch ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.