Interview: Is Ditzo.NL nu echt zo’n goede verzekering?

9 juni 2008, 02:54

Recentelijk overviel ik Victor Rodenhuis met mijn FlipVideo camera met een kort interview over Ditzo.nl als resultaat.

Ditzo.nl is een initiatief van Fortis waar ze from scratch een plezierige manier van internet verzekeren wilden opzetten. De main feature is customer delight: overtref elke verwachting van service. Schade is LEUK. Ze komen je kapotte auto halen, je krijgt vervangend vervoer en ze brengen hem ook weer terug als ie weer gerepareerd is. Schade door schuld? Nog leuker. Je kunt dezelfde service ook aan de tegenpartij aanbieden: altijd handig om de sfeer weer goed te krijgen.

Verder krijg je direct, 24 uur per dag, iemand aan de lijn (vanochtend om 7.05 duurde het 1 minuut) die bij schade direct zelf mag beslissen of het vergoed wordt. Mijn premie kwam wel 20 procent duurder uit dan bij Delta Lloyd dus het is wel een high end service. Er werken nu 50 mensen en ze hebben enige duizenden verzekerden. De site is snel en navigeert gemakkelijk, de premie kan eenvoudig individueel worden opgebouwd. Ditzo lanceerde ook agressieve televisie campagnes om zich te positioneren.

De vraag is: Is dit werkelijk iets nieuws? Is de service superieur? Victor (geen woordvoerder) zat in ieder geval vol enthousiasme!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

10 Reacties

  vincente

  @marco FlipVideo is een soort Google camera. 1 knop om op te nemen. Mooie video kwaliteit, hoogwaardige ingebouwde microfoon 100 euro kosten, 1 uur video ruimte, usb stekker ingebouwd dus direct naar de PC en doorsturer naar youtube met 1 knop. Alle software staat ook op de camera. Gewoon een goedkoop perfect werkend gadget!


  9 juni 2008 om 06:14
  media

  @Vincent: ah, thx, in dat geval moet ik ‘m ook maar eens bestellen dan! 😉


  9 juni 2008 om 06:18
  Peter van Schaik

  @vincent: verrassend goede kwaliteit. Is deze camera ook in NL te bestellen Vincent?


  10 juni 2008 om 14:38
  peter van Schaik

  @vincent: nog een vraag. de camera bewaart de beelden dus op ingebouwde harde schijf. In welk formaat?


  10 juni 2008 om 14:59
  vincente

  @peter de camera is bij Amazon te bestellen in de usa. Creative lanceert deze maand een concurrent die ook in nederland op de markt wordt gebracht voor 99 euro.

  @peter het format is mp4, de flash heeft 2 gigabyte flash memory. Kun het dus prima laten vallen 🙂

  Heeft er nu niemand zelf zo’n verzekering bij Ditzo afgesloten die zelf kan terugmelden?


  11 juni 2008 om 03:39
  media

  @Peter: volgens mij is de prijs $179 en geen $99 toch? Waar hebben Erwin Blom en Vincent Everts dit apparaat gekocht als het niet leverbaar is in Nederland?


  11 juni 2008 om 19:46
  erwblo

  Iemand heeft hem voor mij uit de VS meegenomen. Vincent heeft hem er zelf gekocht. Ik heb maanden geleden mailcontact met Flip Video gehad, toen was er sprake van dat ie deze zomer naar Europa zou komen. Maar of dat nog steeds zo is?


  12 juni 2008 om 09:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!