Edmond Hilhorst oprichter independer.nl: Markten nog lang niet transparant

Edmond Hilhorst oprichter independer.nl: Markten nog lang niet transparant

Eén van de internet bedrijven die ik al lange tijd bewonderde is independer.nl. Met 11 miljoen euro VC capital (o.a. Apex) begonnen in 1999, uitgevonden hoe moeilijk het was om verzekeringen te verkopen maar na de internet dip teruggekomen. Nu zijn er 160 mensen aan het werk en is Independer de grootste verzekeringstussenpersoon. Het bedrijf heeft enorm geholpen om auto verzekeringen in prijs omlaag te krijgen en de hypotheek rente transparant te maken. Nu hebben ze hun pijlen gericht op transparantie in de zorg en investeren ze daar veel geld in. Allereerst willen ze de premies van de ziektekostenverzekeraars transparant maken, maar ze zijn nu bezig om de kwaliteit van de zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en huisartsen in kaart te brengen. Ze leveren zelf ook huisartsen zorg. De naam van het bedrijf achter independer.nl is Robin Hood BV, misschien zegt dit wat over de startambities maar momenteel zijn alle oorspronkelijke VC’s uitgekocht door de NPM Capital, eigendom van SHV.

Edmond geeft een rondleiding door het bedrijf in het prachtige Dudok pand vertelt over de geschiedenis, investeerders, outsourcing, de transparantie in de financiële- en in de zorgmarkt, over de macht van de tussenpersonen die altijd weer hoge marge producten verzinnen,  en over zijn plannen voor de toekomst.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Moet zeggen dat ik je mening deel omtrent het bewonderen van Independer.nl . Hoe hun zich in de markt gepompt hebben. Echter helpt 11 miljoen daar natuurlijk wel lekker bij. En jij de naam Robin Hood N.V he :)

    geplaatst op
  • Mooi gedaan Vincent! Ook inhoudelijk erg sterk...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.