• Mobile
  wordt gesponsord door

Mobiele telefonie belangrijke groeimarkt adverteerders

Mobiele telefonie belangrijke groeimarkt adverteerders

Competitive moves of players in the mobile advertising value chain

Mobiele telefonie is de komende jaren een belangrijke groeimarkt voor adverteerders. Telecombedrijven moeten hier op inspringen, anders lopen ze inkomsten mis aldus het Amerikaanse aviesbureau Arthur D. Little in het vandaag verschenen rapport A Mobile Playground: How mobile operators can monetize mobile advertising (pdf).

Voor de Europese markt voorspelt Arthur D. Little dat adverteerders de komende vier jaar jaarlijks ongeveer 60 procent meer budget vrijmaken voor mobile advertising. Grotendeels gaat het daarbij om reclame via voicemails of sms. De groei hangt samen met de opkomst van mobiel breedbandinternet die volgens het bureau over vijf jaar een penetratie zal hebben van ongeveer 50 procent.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Interessant stuk. Je hoort het laatste half jaar overal, dat de advertentiemarkt op mobiel nu echt op doorbreken staat. Het gaat zeker een heel belangrijke rol spelen, mijn insziens met name in de context van het "mobiel zijn", als verbindend element tussen andere (interactieve) kanalen. Als location based dan goed van de grond komt, kan je prachtig (actiegericht) adverteren.

  geplaatst op
 • Ondanks alle commerciele plussen die met mobile advertisement mee komen hoop ik stiekem dat de advertentiewereld van het medium mobiele telefonie afblijven. De stormvloed aan digitale advertenties per mail en op websites e.d. storen mij eerder dan dat ze mij blij maken.

  geplaatst op
 • @Wouter
  Deze 'stomvloed' zal bij mobile advertising veel minder spelen, omdat de kosten van een SMS Mailing voorlopig (vele malen) hoger zijn dan bijvoorbeeld een e-mailing.

  geplaatst op
 • Lekkere kop deze week op de voorpagina van Adformatie: "Mobile Advertising geen groeiplatform". Dit zou blijken uit onderzoek van Accenture. Wie heeft er nu gelijk? Accenture of Arthur D Little?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.