Blog 50 stopt (voorlopig)

Blog 50 stopt (voorlopig)

Naast onze eigen Marcom Top 100 lanceerde mediabureau Yellow Lemon Tree vorig jaar de Blog 50. De Blog50 gaf een overzicht van de populairste weblogs in Nederland en Belgie in diverse categorieen gebaseerd op Google PageRank, Technorati Rank en Bloglines Subscribers.

Vanmorgen werd ik door Peter-Paul de Jong gewezen op het feit dat Blog50 (voorlopig) stopt met het samenstellen van de maandelijkse lijst. Op de website schrijven ze hierover het volgende: “Haperende api’s, technische storingen en veranderende rankings van de externe rankingsites maken het elke maand weer lastig om een gelijktijdig meetmoment te pakken. Een hoop redactiewerk, dat elke maand weer voor veel bloed, zweet en tranen zorgt om de lijst samen te kunnen stellen. Op dit moment kunnen we niet de kwaliteit leveren die we in eerste instantie voor ogen hadden. Daarom hebben we besloten om (vooralsnog) te stoppen met de samenstelling van de lijst.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Wel jammer, Blog50 geeft een mooi breed inzicht in blogs op verschillende onderwerpen.

  geplaatst op
 • Jammer dat ze niet eerst een overnamepartner oid hebben gezocht. Nu moeten alle blogs die een badge hebben deze weer verwijderen. Vrees dat ze die badge niet nog eens zullen plaatsen.

  En een dergelijke badge zorgt natuurlijk voor het verkeer richting de blog 50...

  geplaatst op
 • Ik heb de badge verwijderd, wel jammer, vond het een leuk initiatief. Is het dan zo moeilijk om enkele getallen van een externe site af te halen?

  geplaatst op
 • @Andre: ondanks dat we een groot deel van de marcom top 100 hebben geautomatiseerd, valt het ook ons iedere maand weer tegen hoeveel handwerk het is. Google PageRank's en Technorati Authorities die niet kloppen en handmatig moeten worden bijgesteld en in ons geval ook nog eens de controle op actualiteit en de beoordeling van de blogs. En dan heb ik het nog niet eens over het gesjoemel van sommige blogs om een hogere Technorati Authority te krijgen (waar wij overigensop dit moment nog niets mee doen).

  geplaatst op
 • @Andre

  Blijkbaar dus wel...

  geplaatst op
 • @Marco

  Het gesjoemel met de Technorati is langs mijn kant niet meer gebeurd (2 maanden al niet meer). Het was een eenmalige test (en het werkte)...

  geplaatst op
 • Kun je daar mee sjoemelen dan ? Ik zit nu al een tijdje vast op een lage technorati ;)

  geplaatst op
 • Waarom heeft Blog50 zijn laatste lijst niet gewoon online laten staan met een melding. Weghalen is wel heel erg rigide. Het overzicht was een handige linkcollectie...

  geplaatst op
 • @Peter
  Lees de reacties op dit bericht: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20080415_update_top_100_marketing_en_communicatieblogs/#reacties (vooral mijn reactie, daarin leg ik het Technorati verhaal uit).

  @Jeroen
  Ben ik volledig met je eens!

  geplaatst op
 • @Karel: Jammer dat zoiets zo makkelijk te manipuleren is, ik lig volgens mij al 2 maanden uit de lijst door de technorati toekenning.. maar goed ik steek de tijd liever in het schrijven van artikelen.

  geplaatst op
 • @Peter

  Inderdaad. Verder ook niet te druk maken over de ranking van Technorati of de Marcom100 maar gewoon lekker artikelen schrijven voor je lezers!

  geplaatst op
 • Dat zat er dik in!
  De meetmethodes was als een wassen neus.

  geplaatst op
 • Ik hoop dat iedereen snel de badges verwijderd... Had is zondag toch gelijk over de wel heel veel gratis linkliefde ...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.