Nog één keer China!

Nog één keer China!

Nog één keer China!China is een land van superlatieven. Met 1,3 miljard inwoners zijn getallen snel groot. Deze worden versterkt door de snelle groei en de ‘drive’ van de Chinezen om een inhaalslag te maken. De economische groei is al jaren rond de 10%. Ruim 300 miljoen Chinezen behoren al tot de middenklasse met enige koopkracht. Met 220 miljoen internetgebruikers is China de op één na grootste internetmarkt ter wereld. Per einde van dit jaar zal dit aantal al gegroeid zijn naar 280 miljoen. Gemiddeld zijn Chinezen 17 uur per week online. Nog meer superlatieven? Het aantal mobiele telefoongebruikers in China nadert inmiddels het half miljard en ieder kwartaal komen er evenveel bij als er in heel Nederland rondlopen. De omzet van China Mobile is evengroot als van de hele nederlandse IT industie. Chinezen kijken geen TV maar PC. Tudou is de Chinese versie van YouTube, maar eerder begonnen en groter.

Een groep van innovatieve ondernemers reisde in april naar China om zelf te ervaren en zien hoe China zich ontwikkeld. De groep is teruggekomen met veel enthousiasme en met een adrenaline gehalte dat eenieder nog weken parten heeft gespeeld. Velen lopen rond met plannen om zelf iets te starten in China. It’s the place to be! Kijk op de website www.chinareis2008.nl voor filmpjes en links naar allerlei blogs die geschreven zijn tijdens de reis.

Voor wie het allemaal heeft gemist organiseren we op maandag 16 juni vanaf 14:30 uur een speciaal China-event in Meeting Plaza Maarssen waarin we een aantal sprekers hebben zoals Sam Flemming (CEO CIC Data), Marc vander Chijs (SpillGroup Asia & Tudou), Tze Tan Kiat (General Manager BBDO Shanghai), Richard de Booij (CEO Wannahaves), Vincent Everts (Partner InterimIC) en Dorrit Gruijters (Partner InterimIC). Er is beperkt ruimte dus meld je op tijd aan via china2008@interimic.com (we vragen 100 euro deelnamekosten).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.