Nashuatec verandert merknaam in Ricoh middels ludieke viral

Nashuatec verandert merknaam in Ricoh middels ludieke viral


Wekelijks komen er diverse virals voorbij in Viral Friday, ieder met een eigen doelstelling, bijv. vergroten naamsbekendheid (Agent Provocateur), werving (Reed Business), stimuleren verkoop (Blendtec), aankondiging (nieuw) product, event (Holland Casino) of online shop (HEMA), vergroten mailinglist (Fly for Fortune), actie voeren (Greenpeace vs Unilever), geld inzamelen (Rode Kruis) of gewoon zorgen voor fun (Elf Yourself), maar een viral om een rebranding aan te kondigen is redelijk uniek.

Nashuatec, bekend van printers en copiers, gaat als merk van de Nederlandse markt verdwijnen en zal vanaf half mei verder gaan onder de naam van de moederorganisatie: Ricoh. Om dit op opvallende wijze bekend te maken, heeft de marktleider op het gebied van document management voor de zakelijke markt bovenstaande ludieke business-to-business viral video ontwikkeld.

Note: De auteur van dit artikel is betrokken bij de seeding van dit project


DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Sex sells, LOL

  geplaatst op
 • Volgens mij hebben ze besloten om een melig filmpje in te zetten in de hoop dat er een viraal effect vanuit gaat.

  Om nou bij 600 views in twee weken al over een viral video te praten lijkt me wat prematuur.

  geplaatst op
 • Ik zou zeker een voorraadje kopieren! ;-)

  geplaatst op
 • Het kan in potentie een goede viral wezen, het bevat immers de ingrediënten die het mogelijk succesvol maken. Interessant is verder dat het wordt ingezet voor het communiceren van de verandering / samenvoeging van de merknaam, ik vind het best gewaagd om dit op deze manier te doen.

  geplaatst op
 • Als je kriebel in je keel hebt kun je scheermesjes inslikken om te kijken of het overgaat. Is ook gewaagd.

  geplaatst op
 • @Marc: ik snap hem niet....

  geplaatst op
 • Hij is op zich wel leuk, daar niet van maar om op zo'n manier over een 'eigen' productie te praten vind ik wat ver gaan. Dan liever met wat background informatie, kosten, scoop, doelstellingen en dat soort dingen.

  Nu heb ik toch een beetje het idee dat we enkel gebruikt worden om de view count op te krikken.

  geplaatst op
 • My 5 cents: Als ik dit artikel lees krijg ik niet de indruk dat dit om eigen promotie gaat hoor! De auteur heeft het er nota bene onder gezet, om geen misverstanden te creëren. Ik begrijp uit het verhaal dat de nieuwswaarde bestaat uit het feit dat een merk voor rebranding een "beoogde" viral inzet en dat is bij mijn weten redelijk uniek.

  geplaatst op
 • @Noel: spijker op zijn kop, wat mij betreft!

  geplaatst op
 • Ik kwam het bericht ook al tegen op Adformatie.nl, wat mij betreft hoort het dus ook zeker thuis op Marketingfacts!

  Een viral voor namsverandering vind ik ook redelijk uniek, kan mij niet heugen dat dat algedaan is in Nederland.Of het gewaagd is, in de zin van of het wel duidelijk is, vind ik moeilijk om te zeggen. Zeker als je leest dat dit onderdeel is van een campagne. We kunnen dus wellicht meer verwachten van Nashuatec/Ricoh?

  geplaatst op
 • @Paul: leuke video, ben benieuwd of het ook jet kritische omslagpunt bereikt zodat er echt sprake is van een viral. Kun je wellicht ook iets zeggen over het seeden en tracken van deze campagne?

  geplaatst op
 • @Marco: daar ben ik ook benieuwd naar, de tussenstand ziet er gunstig uit ;-) Tracking van de campagne wordt gemeten met ViralTracker.com, seeding van de campagne wordt gedaan door SocialMedia8.com, helaas kan ik (nog) geen cijfers publiceren, maar de seeding beperkt zich niet alleen tot YouTube. De video is bedacht door Huddles Marketing en geproduceerd door Wennekers.tv

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.