Dutchcowboys lanceert Dutch Startups

7 mei 2008, 10:46

‘t was al enige tijd (bij ons) bekend, maar vanochtend werd het officieel bekend gemaakt: Dutchcowboys lanceert Dutch Startups.

Events als The Next Web en Plugg maken duidelijk dat er veel belangstelling is voor startups. Aan de andere kant maakte Erwin Blom met zijn aktie Support your local startups ook duidelijk dat het leven van een startup niet over rozen gaat en men elke steun kan gebruiken.

Maandelijks zal een jury een top10 samenstellen aan de hand van aangemelde initiatieven waarna DC-lezers kunnen stemmen wie de volgende maand ‘Dutch Startup’ mag zijn en in the spotlight wordt gezet op Dutchcowboys. De op deze wijze verkregen extra traffic en exposure is voor een startup natuurlijk erg aantrekkelijk. Eerste startup die de aftrap doet is het door Wessel de Valk, Idse de Pree en Erwin Blom opgerichte The Crowds.

Goed initiatief van Dutchcowboys. Uiteindelijk bepalen dit soort startups immers mede onze ervaringen op internet, dus support is zeker op zijn plaats. Zou alleen nog even een domeintje registreren voor de zekerheid. Ik voorspel een Dutch Startup Award zo rond eind 2008 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Ate Bontjer

  Ha ha grapjas! dutchsstartups.nl met dubbel s 🙂


  7 mei 2008 om 19:02
  mgvandenbroek

  @Erik: wat een onschuldig linkje al niet teweeg kan brengen…


  8 mei 2008 om 04:35
  Henk

  Hey mannen bedankt. Erik je hebt goede bronnen ;-). Als er een award komt en we zoeken een jury dan weten we jullie zeker te vinden. Have a nice day


  9 mei 2008 om 05:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!