• Mobile
    wordt gesponsord door

Stand van zaken online video advertising volgens eMarketer

Stand van zaken online video advertising volgens eMarketer

Online video advertising is booming, en daar is iedereen heel enthousiast over. Maar met de toenemende populariteit van online video advertenties, neemt ook het jargon toe. Hierdoor zien marketeers soms door de bomen het bos niet meer. Geen nood, dachten ze bij eMarketer. In een van de nieuwsbrieven van vorige week (‘Online Video Ads: Ready to Roll!’) maken ze daar de balans op: een soort stand van zaken omtrent (de gangbare advertentieformaten in) online video-advertising (niet volledig, natuurlijk).

‘In-stream, in-banner, in-text, linear, non-linear, pre-roll, post-roll, layovers; when it comes to online video ads the jargon piles up faster than e-mail messages. But what exactly does it all mean?’ eMarketer denkt dat er verwarring bestaat, dus zetten ze de online advertentieformaten voor video even in een handig overzicht. Dat hebben ze gedaan op basis van de formaten van het IAB.

{title}

Naast het geven van fraaie overzichten willen ze bij eMarketer vooral dit rapport verkopen. Dat is niet erg, want ze geven genoeg informatie weg zónder dat we daar 695 dollar voor neer hoeven te tellen. Zoals gezegd, online video advertenties zullen de komende tijd een steeds grotere hap nemen uit het totale budget voor adverteren op internet. ‘eMarketer estimates that online video ad spending in the US now represents less than 4% of all Internet advertising, and the equivalent of 1% of TV advertising. But the market is growing.’ Karin von Abrams, senior analist bij eMarketer schat dat in 2012 het aandeel van online video advertising in de US is verdrievoudigd tot 12 procent.

Duitsland en Engeland

Vooral de internationale cijfers die eMarketer presenteert op basis van andere onderzoeken zijn interessant ter ondersteuning van de glasheldere trend. Kijk maar eens naar de cijfers in Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Uit een onderzoek van JupiterResearch blijkt, dat het percentage internetgebruikers dat online video kijkt in het Verenigd Koninkrijk is gestegen van 8 procent in 2006 naar 30 procent in 2007. Bij de Duitsers kijkt 71 procent van de internetpopulatie (18+) naar video online. En volgens een onderzoek van Nielsen is het advertentiebudget dat naar online video ads gaat in Duitsland gestegen van 1,19 miljoen euro in de eerst helft van 2007 naar 3,92 miljoen euro aan het eind van dat jaar (228 procent stijging). ‘By comparison, spending on traditional online formats grew between 19% and 57% in the same period,’ voegt eMarketer nog toe. Hieronder de prognose van de stijging van de online video-advertentiebestedingen in Europa, Azie en de VS.

 

{title}


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • YouTube claimt in Amerika in maart 2008 een marktaandeel van ruim 73% (2007=55,2%). MySpace en Google Video daarentegen laten een spectaculaire halvering zien van hun marktaandelen. In maart 2008 keek nog maar 9% procent naar video op Myspaces. Google Video bezit naar maar een schamele 4% van deze booming markt. Yahoo! Video en Break.com, de laatste 2 uit de top-5, moeten het doen met kruimels: beiden zo'n 2%. (Bron: Hitwise)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.