Duitsland registreert 12 miljoenste domeinnaam

16 april 2008, 04:26

Eergisteren, op 14 april, werd de 12 miljoenste .de domeinnaam vastgelegd. Volgens DENIC, de uitgever van Duitse domeinen, is .de het eerste country code Top Level Domain (ccTLD) dat deze mijlpaal bereikt. Of .de ook als eerste de volgende mijlpaal van 13 miljoen bereikt is maar zeer de vraag: de hoeveelheid .cn (China) registraties neemt bijzonder snel toe met 1 miljoen registraties per 2 maanden (mede dankzij een langdurige prijsstunt van de uitgever van domeinnamen). De Chinese ccTLD is op dit moment de 10 miljoen registraties al gepasseerd en zal dus nog in 2008 de leiding overnemen.

De Duitse ccTLD zag het levenslicht in 1986 met toen nog maar 6 registraties: dbp.de, rmi.de, telenet.de, uka.de, uni-dortmund.de en uni-paderborn.de. Nu is het 22 jaar later. Uit het persbericht: ‘Mit den nun zwölf Millionen registrierten Domains ist die deutsche Top Level Domain .de weiterhin die größte länderbezogene Kennung auf der Welt.’ Dat is knap voor een ccTLD, gezien de per definitie beperkte doelgroep van lokale extensies.

Wanneer er echter wordt gekeken naar het aantal domeinnamen per inwoner, moet Duitsland ons land nog (ruimschoots) voor laten gaan: Nederland staan wereldwijd op een onbetwiste eerste positie met bijna 1 registratie per 5 inwoners. In Duitsland ligt deze ratio nog op 1 domeinregistratie per 7 inwoners. Dat is overigens een positie, die China niet snel zal kunnen betwisten…

Sinds 2002 actief in de wondere wereld der e-Commerce. Diverse ondernemingen opgezet, geëxploiteerd en verkocht (waaronder webshops) en vanaf 2015 oprichter en mede-eigenaar van het overnameplatform WebshopOvername.nl. Specialisme: Aankoop, Verkoop, Bemiddeling en Waardebepalingen.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Paul van Veenendaal

  @Sander: Gefeliciteerd met je eerste posting op Marketingfacts! Welkom bij de MF! crew 😉


  16 april 2008 om 05:57
  Ad Domein

  Het .de domein heeft volgens mij zijn grootste groei nu wel gehad.


  15 mei 2008 om 06:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!