VNU en FD samen verder in vacatures

VNU en FD samen verder in vacatures

VNU Media is de grootste als het gaat om (online) arbeidsmarktcommunicatie. Met merken als De Nationale Vacaturebank, Intermediair, de hele ‘in’ serie die hieraan gekoppeld is (InInterim, InOverheid, etc), maar ook met niche titels als Computable en Tweakers.net hebben ze een mooie positie. FD Media is eigenaar van o.a. het Financieel Dagblad en Business News Radio, twee ijzersterke merken.

 

Je zou dus denken: een mooie combinatie. Zo omschrijft Quintin het dan ook op het VNU blog. Echter staat er één zinnetje dat mij meteen doet twijfelen: Dat betekent o.a. dat alle vacatures van Intermediair.nl en van een aantal “vertical-sites” zullen worden doorgeplaatst.

Alle vacatures van Intermediair, dat houdt dus in dat men zoekt naar bereik, niet naar kwaliteit. Want op Intermediair zullen meer dan voldoende vacatures staan die niet relevant zijn voor de Business News Radio luisteraars en bezoekers en de FD lezers. Er wordt duidelijk in de uitgeef wereld nog veel gedacht in bereik, niet in kwaliteit van bezoek. Begrijpelijk, aangezien de meeste adverteerders daar nog steeds in geloven, maar aan de andere kant wel een spijtige constatering.

Kansen lijken er genoeg te liggen en mogelijkheden voor de FD media titels op vacaturegebied zijn volgens mij groot. De samenwerking is daarom ook in die optiek vreemd omdat ik juist had verwacht dat het FD, met o.a. hun samenwerking met Linkedin en Nyenrode nu meer naar arbeidsmarktcommunicatieland zou gaan.

Ik hoop dat de uitwerking van de deal een stuk beter er uit komt de zien dan de aankondiging. Dat bij de artikelen op het FD en op BNR vooral relevante vacatures worden getoont (dus als het gaat om een beleggersverhaal, er vacatures van investment banks bij komen). Maar ik vrees het ergste, want tagging is niet de sterkste kant van vacatureland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • @Bas En VNU is ook niet de sterkste in het echt samenwerken op dit vlak. Ze hebben het tijdens de internethype ook al geprobeerd met Randstad samen in NewMonday. Dat was ook snel afgelopen. De mannen van VNU hebben natuurlijk met intermediair als basis nog steeds een van de belangrijkste betrouwbare vacaturebronnen die mulitmediaal maar inderdaad nolg steeds onvoldoende toegespitst. Daar ligt volgens mij wel de toekomst voor deze mannen..

  geplaatst op
 • Dat VNU geen goede samenwerkingspartij is op basis van NewMonday vind ik wat kort door de bocht als ik eerlijk ben. NewMonday was gewoon een slecht concept volgens mij, waar twee partijen bang waren voor kannabalisatie en daardoor nooit echt een kans heeft gehad.

  Ik begrijp echter geheel niet wat je bedoeld met: De mannen van VNU hebben natuurlijk met intermediair als basis nog steeds een van de belangrijkste betrouwbare vacaturebronnen die mulitmediaal maar inderdaad nolg steeds onvoldoende toegespitst.

  Vooral het laatste stuk begrijp ik niet wat je bedoeld. Kan je dat uitleggen?

  geplaatst op
 • Anton van Elburg vraagt zich op RethinkingMedia af of het FD wel een verstandige keuze heeft gemaakt met deze vorm van partnering, vanuit een ander perspectief.

  geplaatst op
 • @Bas slip van het toetsenbord...
  Dit was een beetje waar ik op doelde:
  betrouwbare vacaturebronnen die mulitmediaal inzet is, de contentbron = goed en volgens mij bijna geen betere te krijgen. Zeker niet vanuit de traditionel HR en P&O;mensen. Uitdaging ligt in het multimediaal doelgroep gericht inzetten. Dus niet alleen adverteren in FD met financiele vacatures, maar ook op FD.nl en BNR.nl bij de juiste onderwerpen de juiste vacatures.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.