Britse band Radiohead start webcommunity

8 april 2008, 04:18

Britse band Radiohead start webcommunityNRC weet te melden dat de Britse band Radiohead dit weekeinde een social networksite is gestart onder de naam De w.a.s.t.e-site. De site is opgezet volgens het idee van de populaire community-site Facebook waar gebruikers ook een profiel van zichzelf kunnen maken en ze de mogelijkheid biedt om foto’s en filmpjes online te zetten. Verder zijn er pagina’s waarop muziekliefhebbers informatie kunnen uitwisselen over concerten van Radiohead en anderen.

Het aanbod op waste is nu nog beperkt, er werden tot nog toe zo’n 220 filmpjes geplaatst van bands als dEUS, Joy Division en Black Keys. Na MySpace, Hyves en LastFM, community-sites die ook vaak muziek als onderwerp hebben, is w.a.s.t.e central de eerste site die door een band zelf is opgezet aldus NRC. Radiohead is één van de voorlopers als het gaat om de inzet van digitale media in de muziekindustrie. Eerder verdiende Radiohead miljoenen met het gratis album ‘In Rainbows’.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

    media

    Heb overigens geprobeerd een account aan te maken maar dat is me vanmorgen niet gelukt. Lijkt een community dat is gebaseerd op Ning. Later nog maar eens proberen!


    8 april 2008 om 04:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!