De laatste lente gadgets van Sony

De laatste lente gadgets van Sony

Sony gaf de lente persconferentie gisteren. Hierbij een filmpje over HD TV, Blue ray, spiegelreflex camera’s camcorders, harde schijf recorders en gadgets die je niet bij Sony kan kopen.

De eerste 10 minuten gingen over People, Planet, Product en hoe ze met Co2 reductie (nu 10% minder,50% besparing in 2050), afval (nu 87% recycle), hoe slaapstand nu 0,1 watt is bij TV’s, DVD’s etc. Vervolgens de economie die prima draaide voor consumentenelectronica 10% meer aantallen tot 10 miljoen apparaten en 8% meer omzet. Wordt in 2008 11.2 miljoen machientjes dus blijft doorgroeien. Dan de producten: Alles draait om FULL HD, 1920x1080 resolutie (ongeveer 2 megapixel dus) die nu opkomen. Blueray is de grote winnaar dus de prijzen dalen nu naar 350 euro voor een player met 6 titels. Veel nieuwe Full HD Camrecorders inclusief een die in je zak past. Full HD tv’s zijn nu 18% van de totale aankoop aantallen en 40% van de grote modellen (>40 inch). Veel omroepen hebben nu ook full HD studio’s en de EU en Olympische spelen worden in Full HD uitgezonden (ook al was niet duidelijk of dat 1080i was of 720p). Ook na deze evenementen zal het HD uitzenden doorgaan verwacht Sony. Er worden dit jaar 1.7 miljoen platte schermen verkocht dus bijna 25% van de gezinnen gaat ervoor.

Nog wat info over de PSP waarvan er nu 500k zijn verkocht in de benelux en waarmee je nu kunt skypen of een eigen gratis video messaging systeem kunt krijgen + veel nieuwe games en natuurlijk een navigatie systeem voor 150 euro.

Van de PS3 zijn er nu 10 miljoen verkocht, groeit sneller dan bij de ps2 introductie,  en nederland zit in de top 3 landen van het PSP netwerken waar nu 5 miljoen mensen zijn aangesloten.

Er zijn nieuwe spiegelreflex camera waarvan de grote innovatie is dat je door het LCD schermpje een foto kunt maken. Wow, kan elke $100 camera maar nu ook bij proffesionele camera’s :-) . De cybershot gaat nu tot 13+ megapixel maar herkent nu ook kindergezichten en de smile detector kun je op je kind afstellen. Het PC programma kan alle foto’s verzamellen van een bepaald gezicht, aardig maar I believe it when I see it.

De CamRecorder markt is trouwens aardig geimplodeerd. Slechts 200.000 mensen kopen zoiets per jaar en de prijzen zijn gedaald van 1000 euro 5 jaar terug naar 450 euro nu. Gemiddelde vervangingsaankoop is pa na 16 jaar :-), 60% is nu een harde schijf camera en dat zorgt er voor dat mensen video wat makkelijker op internet kunnen verspreiden. bij de HD camera’s krijg je een DVD burner erbij zodat je zonder PC direct filmpjes op DVD kunt zetten. Ik denk dat meer aandacht voor software op de PC en integratie met een video uploading dienst veel belangrijker is.

Sony groeide sneller dan de markt in nederland dus heeft zich te barsten verdient. Is nu de grootste LCD leverancier (werd groter dan Samsung) en verkoop meer harddisk recorders dan philips (30% markt aandeel). Ze gaan flink reclame maken dit jaar want ze hebben budget genoeg :-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ik zoek nog een mooi scherm (in plaats van beamer) voor in het nieuwe kantoor; welke moet ik nu nemen Vincent?

  geplaatst op
 • Met al die topmarketeers die in Arnhem langskomen moet er toch wel een leuke deal met Sony te maken zijn. Zeker gezien de rest van de plannen in de kelder ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: ik zou wachten op de Sony W4000 serie. Komt eind april/begin mei ;-)

  geplaatst op
 • @Cem: is die ook betaalbaar?

  geplaatst op
 • @marketingfacts tja... budget? 52 inch voor 2500 euro incl btw is niet duur. Ik heb nog 4k betaald voor een 40 inch philips met een lampje erom heen. Prachtig beeld. Je wil echter ook VGA aansluiting hebben want dat zit er niet standaard bij. Zal even informeren.
  Wat wil je uitgeven?

  geplaatst op
 • Doormiddel van dit reclame item te posten krijg je er toch gewoon een gratis van Sony?
  Anders is het zonde om ze zo veel gratis exposure te geven voor niets.

  geplaatst op
 • De Sony persconferentie zat weer aardig in elkaar. Er is in een paar uur tijd enorm veel verteld. Wat ik persoonlijk wel een heel mooi punt vondt was die Life View. Dat je foto's kan maken van wat je daadwerkelijk ziet op je schermpje van je camera. En dat er niet een vertraging in zit van 3 seconde waarin bepaalde dingen alweer uit beeld verdwijnen.

  Maar al met al een mooie samenvatting van de Sony persconferentie. Wij hebben op Feebs.nl bijna de hele persconferentie staan in stukken. Dus mocht je willen weten wat er precies gezegd is kan je dat er nog bij pakken.

  geplaatst op
 • @Coen; de snelle autofocus van Sony tijdens live-view is inderdaad interessant. Vincent doet er begrijpelijkerwijs wat lacherig over (een 100 euro camera kan het ook), maar geen enkele compact camera kan zo snel scherpstellen als de Sony.

  De Olympus die als vergelijkingsmateriaal gebruikt werd tijdens de show maakt gebruik van eenzelfde autofocus techniek als compactcamera's gebruiken. Vandaar dat deze ook zo langzaam is.

  geplaatst op
 • @Marco: de 40-inch W4000 gaat straks rond de 1500 euro kosten. 46-inch variant wordt rond de 2100 euro. Dat is vrij betaalbaar voor zo'n scherm met de nieuwste features. Sony geeft echter wel "slechts" 1 jaar garantie en je moet het toestel dan zelf opsturen als er eventueel iets moet worden gerepareerd. Bovenstaande prijzen zijn internet-prijzen. Koop je het toestel in de winkel, dan betaal je meer, maar dan is de garantie vaak ook beter. Merken als Samsung en Sharp geven 2 respectievelijk 3 jaar fabrieksgarantie en je toestel wordt dan ook thuis opgehaald.

  geplaatst op
 • Vincent: Het is Blu-ray en niet blueray.

  En wat voor TV je moet kopen? Panasonic plasma. PV80 of PZ85 afhankelijk van hoeveel je uit wilt geven. Evt. de PZ800 als je geld over hebt.

  geplaatst op
 • @JJ Stok: ik heb net de 46PZ85 gekocht, top toestel inderdaad ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.